Може да използваме 12 OZ боксови ръкавици за спаринг?

Публикувано от Лидия Костова 03/02/2012 0 Коментари Фитнес,

Спарингът е важна част от тренировъчния режим на боксьорите. Един боец се нуждае в реално време и опит с друго лице на ринга. Когато тренират, боксьорите обикновено правят спаринги с 16 OZ размери боксови ръкавици за безопасност. 12 OZ ръкавиците с запазени най-вече за по-сериозни състезания, въпреки че може да има случаи, когато даден боксьор би предпочел да практикува с по-малки ръкавици. Ако имате намерение да правите спаринг и бихте искали да използвате 12 OZ боксови ръкавици, има няколко важни фактори, които трябва да знаете.

боксови ръкавици спаринг

Вредата от ударът с ръка


12 OZ боксовите ръкавици са направени с по-малко подплата, отколкото тези с 16 OZ. Този факт се забелязва и при тази част на ръкавицата, която скрива кокалчетата и е също значително по-тънка и по-малко устойчива на удар. Спаринг с 12 OZ ръкавици може да увеличи вероятността от счупване на ръката. Когато човешка ръка е свита в юмрук, тя не е устроена, така, че да издържа многократно на силата, която се генерира от мускулите при удар и замах. Всъщност, основната цел на носенето на боксови ръкавици е защитата на ръцете на потребителя, а не неговия опонент. Въпреки че обикновено е безопасно да се носят по-малки ръкавици по време на битка, техния тънък дизайн ги прави непрактични за ежедневни тренировки.

 

Други потенциални наранявания


Спарингът с по-малките като размери боксови ръкавици може да представлява опасност за вашите тренировъчни партньори. Пълнежът на 12 OZ ръкавиците е по-компактен в сравнение с по-големите модели. Носенето на 12 OZ боксови ръкавици може да се допринесе за увеличаване на размера на юмруците, превръщайки ударите, като удари с чук. Това е непрактично за целите на тренировките, тъй като спарингите могат да отнемат седмици, преди да се стигне до самия бой.
 

Предимства на 12 OZ боксови ръкавици


Има някои предимства, от време на време в спарингите с ръкавици 12 OZ. 16 OZ, използвани в тренировките са по-обемисти, по-тежки и могат да покрият повече лицето, когато се защитавате от удари. Те може да създадат неудобство, когато дойде време да се поставят по-малките ръкавици по време на боксовия мач и да бъдете принудени да ги коригирате в момента. Може да се наложи веднъж или два пъти да тренирате и с по-малките ръкавици, точно така тялото ви ще научи какво е усещането да бъдете действително в един истински боксов мач.
 

Значение


Боксови ръкавици се предлагат в разнообразие от стилове и дизайни.10 или 12 OZ ръкавици се носят за повечето тренировъчна работа. 12 и 14 oz ръкавици обикновено се използват за спаринги. Аматьорите, които се състезават в по-леките категории носят 10 OZ ръкавици. По-тежките бойци, обаче, използват ръкавици 12 OZ. Професионалните стандарти свалят с по 2 OZ. При по-леките боксьори 8 OZ ръкавици и при по-тежките 10 OZ.

 

Кликнете тук за да разгледате всички модели боксови ръкавици в магазина ни.

Напишете вашия коментар