Мотивация за отслабване

Публикувано от Лидия Костова 20/02/2013 0 Коментари Здраве и красота,

Загубата на тегло е доста сложен процес, който може да отнеме месеци и даже години на упорита работа. Онези от Вас, които не са тренирали от дълго време (или никога) и са се хранили с каквото им попадне ще видят, че справянето с проблемното затлъстяване е трудна задача, но има няколко начина, които могат да ни помогнат да се мотивираме за да постигнем желаните резултати. Може би не всички съвети ще са приложими за отделните хора, но поне един или два ще са подходящи и  за вашите цели.

отслабване мотивация

Определяне на по-дълъг период

 Например, ако трябва да  загубите 15 килограма за да се влезе в нормално тегло и целта е по половин килограм на седмица; за да се постигне премахването на тези излишни килограми са необходими приблизително 7 месеца. Това е оптималният срок, но е добре да се отпусне още малко време, например една година за постигане свалянето на тези 15 килограма. Не бива да си мислите, че рекламите по телевизията, които показват как хората отслабват едва ли не в рамките на няколко дни са истина. За да се получат реални резултати са нужни правилно хранене, здрави тренировки и най-вече време.

Списък с причините, поради които искате  да отслабнете

  За някой от Вас това е свързано със здравето и за това, че когато сте слаби се чувствате по-добре. За други, мотивът е да станат по-привлекателни за срещуположния пол. Без значение от основанията, те трябва да се запишат и списъкът трябва да бъде на видно място, където всеки ден да бъде четен. Някой дори поставят този списък като фон на десктопа на компютъра си, така основанията за сваляне на излишните килограми са винаги пред Вас.

Подкрепата

 За да се постигне стопяването на мазнините по тялото е необходима подкрепа. Най-добре се получава, когато с някой от близките си тръгнете заедно по пътя на справянето със затлъстяването. Така ще се мотивирате един друг и трудностите много по-лесно биват преодолявани.

Напредъкът трябва да бъде следен

  Добре е да се правят снимки всеки месец, за да се види реалното сваляне на килограми. Това се прави, защото ако човек се гледа всеки ден, той не може да си даде обективна и реална оценка. След като се сравнят снимките, тогава много по-лесно се вижда разликата и така мотивацията за успех става много по-висока.

 Икушенията

Опитайте се да ги избягвате.  Преяждането е опасен навик, който е по-труден за отказване дори от цигарите и алкохола.

 Наградата

И за финал, все пак можете да се поглезите  малко, след като сте свалили голямата част от килограмите. Макар, че идеята не винаги е добра, все пак едно парче торта или един сладолед след цялото това лишение ще Ви дойде добре. Само не трябва да забравяме, че след това отново трябва да се върнете към вашият режим.

Напишете вашия коментар