Масло от вечерна иглика ефекти и ползи

Публикувано от Лидия Костова 17/01/2014 0 Коментари Здраве и красота,

От хилядолетия,  маслото от вечерна иглика е високо ценено и широко използвано, предимно  като средство за облекчаване на симптомите, свързани с менопаузата и предменструалния синдром  като схващания, топли вълни, болезненост в гърдите, напрегнатост и честа смяна на настроенията. Масло от вечерна иглика е натурален и чист продукт, предназначен най – вече за жените.Маслото от вечерна иглика осигурява на тялото богат източник на гама-линоленова киселина , а също и на Омега-6 киселина, която осигурява нормалното функциониране на  сърдечно-съдовата, нервната, имунната и особено репродуктивната системи.

 

Продукта Масло от вечерна иглика:

 


  • Нормализира и поддържа естествения хормонален баланс

  • Намалява неразположенията през менопаузата

  • Облекчава дискомфорта по време на месечния цикъл

  • Редуцира натрупването на излишни мазнини

  • Предпазва сърдечно – съдовата система

  •  


Вашето тяло не може ефективно да преработи линоленовата киселина в GLA, затова маслото от вечерна иглика се препоръчва, като допълнителен хранителен елемент, който обогатява вашата храна и съдържа големи количества  GLA и Омега - 6. GLA, която маслото от вечерна иглика съдържа,  има много полезни свойства. Тя намалява болките, регулира нивото на инсулина, уравновесява настроението, облекчава неприятните предменструалните симптоми, а също и тези при  менопауза, като болки в гърдите. Най – общо казано, GLA намалява дискомфорта  предизвикан  от хормоналния  дисбаланс в организма по време на менструация.

Маслото от Вечерна иглика често се препоръчва като средство за лечение на възпалителни заболявания като екзема, атопичен дерматит, ревматоиден артрит и диабетна невропатия. Но ползите от него не се изчерпват до тук. То се използва и при редица здравословни проблеми - сърдечни, високо кръвно налягане, съдови проблеми и др. Това е възможно, защото маслото от вечерна иглика понижава високия холестерол, като по този начин  предотвратява образуването на съсиреци. Използва се дори при алергии. Масло от вечерна иглика е чудесно средство за подобряване на здравословното състояние и може да се използва не само от жените.

Начин на употреба: Като хранителна добавка, вземете две софтгел капсули 2 до 3 пъти на ден с вода и храна.

Напишете вашия коментар