Масло от черен дроб на треска - мощен имуностимулант

Публикувано от Лидия Костова 01/03/2013 0 Коментари Здраве и красота,

Приемате ли достатъчно “полезни мазнини“?

Сигурно вече знаете, че не всички мазнини са вредни. Има и такива, които са необходими за вашия нормален живот, поддържащи здравето на цялото Ви тяло. Ненаситените мазнини, известни като "добри мазнини" , могат да бъдат намерени в продукти като риба, ядки и растителни масла. Наситените  мазнини, известни като "лошите мазнини",  се намират  в месото и млечните продукти. Повечето хора не се хранят по начин, чрез който да си осигуряват всички тези жизненоважни мазнини. А забързания начин на живот и ежедневния стрес, просто налагат присъствието им във вашето меню.

масло от черен дроб на треска

Най – добрият начин е да приемате тези мазнини под формата на хранителна добавка. Ето защо, в тази статия ще Ви запознаем с факти относно маслото от челен дроб на треска – едно от най – добрите средства за набавяне на жизненоважни мазнини. Това масло става особено популярно напоследък, поради факта че освен полезните омега-3 мастни киселини, съдържа и много други полезни вещества, като витамини и минерали. Както подсказва името, маслото се извлича от черния дроб на рибата треска.

 

Здравословни ползи от приема на масло от черен дроб на треска


Маслото от черен дроб на треска е супер ефективно за  активиране на имунната защита. Освен това е и ефикасно  профилактично средство за здрава сърдечно-съдова система. Маслото от черен дроб на треска значително намалява лошия холестерол в кръвта,  противодейства на затлъстяването и укрепва костно-мускулната система. Спомага и за бързото  възстановяване при зрителни нарушения и проблеми с кожата и литавиците. Изключително ефективно и незаменимо е и  при депресивни състояния по време на бременност и в следродовия период.

Тези уникални лечебни свойства се дължат на факта, че маслото от черен дроб на треска  съдържа две изключително важни ненаситени мастни киселини: DHA (докозахексаенова киселина) и EPА (ейкозапентаенова киселина). DHA влияе върху състоянието на нервната система и очите, като осигурява и поддържа тяхното перфектно здравословно състояние. Мастната киселина  EPА пък, оказва изключително благотворно въздействие върху  сърдечно-съдовата система. Освен това ЕРА потиска възпалителните процеси в организма, което я прави особено ефективна при артритни възпаления.

Много голяма ценност на маслото от черен дроб на треска е, че е един от най – големите животински източници на витамин А. Този витамин както сигурно знаете, е от голямо значение за поддържане здравето на очите, а наличието му в маслото от черен дроб на треска, допълнително подсилва ефекта на DHA. Витамин А също така се счита за един от най мощните антиоксиданти, и засилва съпротивителните сили на организма. Витамина освен това стимулира синтеза на надбъбречните и половите хормони.

Маслото от черен дроб на треска е високо ценено и поради факта, че богат източник на витамин Д. Рибата треска е на първо място сред всички останали риби, по съдържание на този важен витамин. Витамин D влияе върху здравината и здравословното състояние  на зъбите и костите, също като витамин А стимулира  имунната система, а също така поддържа нормално кръвно налягане. Продуктите с масло от черен дроб на треска  се препоръчват,  като профилактично средство за  предпазване  от депресии. Освен това, маслото от черен дроб на треска подобрява цялостното здравословно състояние на организма.

 

 

Напишете вашия коментар