Лесни рецепти за риба тон

Публикувано от Лидия Костова 20/08/2013 0 Коментари Рецепти,
Сигурен съм, че всички ние знаем страхотната хранителна стойността на рибата тон. Един грам мазнини, без въглехидрати, и около 20 грама протеин на доза, е това, което я прави мъдър избор за културистите, особено по време на диета. Но нека си го кажем, сама по себе си, рибата тон не е с много приятен вкус. Има начини да преодолеете това и аз имам няколко рецепти, които ще Ви помогнат, без да се разрушават хранителния статус на рибата тон.

лесни рецепти за риба тон

Първи съвет


Моят първи съвет ще бъде да купувате риба тон с вкус в торбичка. Причината за това е, че е много по-удобно. Не е нужно да отваряте консерви и на всичкото отгоре и ръцете Ви няма да миришат на риба тон след източване на водата.

Риба тон с лимонов пипер


Това е много просто да се направи. Извадете тиган. Напръскайте го с някой некалоричен и  незалепващ спрей. Метнете рибата тон в тигана. Поръсете с малко лимонов пипер (Можете да си купите тези съставки предварително смесени). Включете котлона и оставете рибата да се сготви. Разбърквайте периодично. След като рибата тон е или топла, варена или препечена, в зависимост от това как Ви харесва, я сложете в чинията и сте готови да я консумирате. Вие също така можете да я поставите в съд за съхраняване на храна и да я изядете по-късно. Дори и студена тя е с чудесен вкус. Единственото нещо, което това добавя към хранителната стойност на рибата тон е малко натрий.

Риба тон Worcestershire (със сирене по Ваш избор)


Също много лесно да се направи. Извадете тиган. Напръскайте го с някой некалоричен и  незалепващ спрей. Метнете рибата тон в тигана. Сипете сос Worcestershire към рибата тон  и след това започнете да готвите. Гответе до желаната консистенция и след това консумирайте. За да добавите още вкус, можете да добавите парче сирене. Когато рибата тон е сготвена, изключете котлона, сложете сирене, покрийте тигана с капак и оставете сиренето се стопи над рибата тон. Добавянето само на соса Worcestershire добавя около един грам въглехидрати към общата хранителна стойност. Сиренето, в зависимост от това какъв е неговият вид, добавя около 5 грама протеин, 2 грама въглехидрати и 0-10 грама мазнини.

Риба тон и яйца


Извадете тиган. Напръскайте го с някой некалоричен и  незалепващ спрей. Поставете рибата тон и яйца в една купа. Разбъркайте ги заедно. Веднъж смесени, ги изсипете в тигана и ги оставете да се сготвят. След като яйцето е напълно сготвено, добавете черен пипер и сол, ако искате и консумирайте. Добавянето на сирене е също много вкусно с тази комбинация. Яйцето добавя, 5 грама мазнини, 8 грама протеин и 1 грам въглехидрати.

Напишете вашия коментар