Л-Левцин - аминокиселината с мощен анаболен ефект

Публикувано от Лидия Костова 22/10/2011 0 Коментари Фитнес добавки,

Какво е Л-Левцин?


Л-Левцин  е аминокиселина от съществено значение , която принадлежи към разклонената верига аминокиселини (BCAA), които разграждат  мазнините и изграждат мускулна маса. Другите две съществени BCAA  са : Л-Валин и Л-Изолевцин.

Левцин не може да се произведе от организма и следва да се придобие чрез храна или хранителни добавки.Тази аминокиселина може да бъде намерена в в ядки, кафяв ориз, пълнозърнести продукти и  пшеничен хляб.

Л Левцин за мощен анаболен ефект

 

Какво прави Л-Левцин?


Л-Левцин е осем процента от общия  брой на аминокиселините  в протеиновите структури на тялото.Тя е   четвъртата най-концентрирана аминокиселина в скелетната мускулна тъкан.

Л-Левцин има много благотворен ефект върху спортните  резултати. Тя помага да се запазят мускулите, снабдява организма с енергия, когато е  под стрес (т.е. при участие в атлетична дейност). Освен това запазва мускулния  гликоген (глюкоза, съхранена в мускулната тъкан, използвана за захранване на мускулната контракция), поддържа азотния баланс, и  подобрява мисловната  способност. Л-Левцин помага при заздравяване на  костите, кожата и мускулната тъкан.

Освен това, Л-Левцин може да   помогне с  увеличаване на соматропина (HGH - човешки растежен хормон)  - хормон, който може да доведе до по-здрави стави, забавяне (и възможно обръщане)  процеса на стареене, намаляване на телесните мазнини и увеличаване силата и мускулната маса.

Ефектите на Л-Левцин в диетата са  съществени.  Като най-силната  от  ВСАА, липсата на Л-Левцин е това, което ограничава  мускулният растеж - което означава, че организмът трябва да има достатъчно Л-Левцин в съотношение с други аминокиселини, за да може тялото  да изглежда добре.

Хората с проблеми с черния дроб и бъбреците могат да се възползват от тази уникална  форма на аминокиселините , защото тя може да подобри синтеза на протеин  в черния дроб и да се подобри способността на дишането и качеството на съня.

И накрая, Л-Левцин може да намали нивото на кръвната захар и да  нормализира контрола на освобождаването на инсулин и инсулиновата  функция. Поради това, диабетиците, биха могли да Л-Левцин, като  полезно допълнение към тяхната програма за  лечение  на болестта.

 

 

Какви са някои от симптомите на дефицит?


Л-Левцин е есенциална аминокиселина. Ето защо, всеки има нужда от  тази аминокиселина, за да се поддържа  здравето. Дефицит на тази аминокиселина може да доведе до загуба на мускулна маса, депресия, ниски нива на енергия, мускулна слабост, и нередности в кръвната захар като хипогликемия.

 

 

И има ли някакви странични ефекти?


Няма странични ефекти от BCAA или Л-Левцин .

Консултирайте се с вашия лекар преди да използвате всяка хранителна добавка.

 

Напишете вашия коментар