Кростренажор - предпочитаният кардио уред

Публикувано от Лидия Костова 10/12/2013 0 Коментари Здраве и красота,

Кростренажорите са един от най – популярните фитнес уреди, които могат да подпомогнат намаляването на телесното тегло, и да подобрят физическата форма.  Кростренажорите  са произведени, по модел на един от най – популярните и трудни спортове – ски бягането. Самия уред представлява комбинация от две ръкохватки, които могат и да са подвижни, и които са свързани чрез лостове, с две степенки. Тези степенки се движат в елипса – движение, благодарение на което се натоварват множество мускулни групи.

Кростренажор-inSPORTline-Sarasota-06

 

 

Какво ще Ви осигури тренировката на кростренажор:

 

 

 


  • Натоварващи физически усилия, за увеличаване на костната плътност и укрепване на мускулите

  • Тренировка на цялото  тялото включително и двете ръце

  • Премахване на стреса на гърба, коленете и глезените

  • Прости и движения лесни за научаване, които са подобни на ходене

  • Ефективна кардио тренировка

  • Бързо и лесно резултати,  с минимално необходимо  време

  • Без ударно натоварване на ставите

  • Лесен за използване


  •  


Ако обмисляте да си закупите кростренажор, не се чудете повече! Тази “машина“ е помогнала на милиони хора да постигнат своите  цели, и  може да помогне и на Вас. Тренировката с кростренажора, ще Ви помогне да изгорите много излишни  калории, и може да подобри силата и здравето на сърцето и дробовете Ви.  Най-важният аспект от  използването на кростренажора, е намаляването на ударното натоварване върху ставите. Когато използвате уреда, вашите крака остават в контакт с него, което предпазва ставите. Уреда може да се използва от всеки, който има болки в колената, гърба, или се възстановява от травма. Всъщност, използвайки го с умерен интензитет, Вие можете да се възстановите напълно, без да се притеснявате от повторно нараняване. Специалистите смятат, че тренировките с кростренажор могат да заздравят ставите, и да предпазят от остеопороза. Дори на възрастни хора се препоръчва използването на този уред.

В зависимост от интензитета с който тренирате на кростренажора, можете да изгорите много повече калории, от колкото с всеки друг фитнес уред! Действителната тренировка се чувства като бързо ходене, въпреки че е свързана с доста усилия. Кростренажорите  горят между 8 и 12 калории в минута. Не е  зле, нали?! Хубаво предимство на това да си закупите кростренажор е факта, че можете да го използвате по всяко време на деня. Няма да е нужно да се съобразявате с климатичните условия. Много от Вас водят забързан живот, а кростренажора ще Ви позволи да тренирате тогава когато поискате, и толкова дълго, колкото Вие искате. Кростренажора тренира долната и горната част на тялото, чрез осигуряване на устойчивост на мускулите на краката, гърдите, ръцете и раменете.  В резултат на това, уреда  осигурява   цялостна  тонизираща тренировка.

 

 

 Магазин FitnesHrani.com предлага богат избор от кростренажори, на цени започващи от едва 315 лв.

Вижте тук - https://www.fitneshrani.com/fitnes/fitnes-uredi/krostrenazhori

 

Напишете вашия коментар