Колко често трябва да ядем?

Публикувано от Лидия Костова 17/08/2011 0 Коментари Здраве и красота,

Честота на хранене


колко често трябва да ядем

Заедно с повишеното внимание към вашата диета, вие вероятно се опитват да се храните и  на всеки три часа.
Мислете за всяка хапка храна, която слагате в устата си. Това е много умен ход, тъй като в действителност, диетата  играе най-голяма роля, а тренирането е на второ място - по отношение на това как ще изглеждате!

Наред с това повишено внимание към вашата диета, вие вероятно се опитвате да  ядете на всеки три часа, защото сте чули, че това е нещо, което трябва да направите, ако искате да успеете. Вие сте чували хората да  казват, че ако чакате 4-5 часа между храненията тялото ви няма да има  непрекъснато под разположение  аминокиселини ,нужни за възстановяването на мускулите и дори може да започне да използва от своята собствена мускулна тъкан за гориво!


Очевидно това не е това, което искате.

Така че сега имате  график и ще консумирате храна на всеки три часа, нито секунда по-рано или по-късно. Перфектно...

Тогава идва ден, който е извън вашия контрол  и ви принуждава да изчакате с един допълнителен час преди да консумирате внимателно планираната и измерена храна. Мамка му!

Сега целия ви ден е объркан, вероятно сте жертвали вече някои мускул, а да не говорим, че се чувствате и  по-малък.

Ако  това е, което мислите, значи сте приели  правилото за трите часа  твърде ...на сериозно.

 Сутрешно кардио

Помислете за това. Случвало ли ви се е  да изпълнявате кардио на празен стомах , за да се опитате да се отървете от  мастните депа ? В края на краищата, ако изпълнявате кардио, без да ядете въглехидрати, най-категорично ще се  насочите към източника  проблема и - унищожаването на мазнините в тялото!

Ако в действителност сте направили кардиото сутрин без да ядете, тогава да помислим за секунда. Прекарвате 7-8 часа през цялата нощ без храна, ставате от леглото и след това правите една тренировка с умерени темпове - а сте  притеснени, че точно 3 часа и една минута без храна, докато седите на бюрото си ще доведе до катаболни процеси? Колко смисъл има това? Не е много...

Храненето около времето на тренировката

Най-важното нещо, което трябва да запомните за една успешна диета е, че времето за храна  се брои - около вашите тренировки.

Тогава,тялото ви е в най-голяма нужда от определени хранителни вещества и да му ги доставите на време е нещо над което определено си струва да бъдете загрижени.

В останалата част от деня, единственото нещо, за което трябва да се притеснявате е да приемате  правилното количество калории - в правилното  хранителните съотношение. Ако чакате 3 часа, 4 часа, дори 6 часа между храненията, това няма да ви се отрази и  ви обещаваме, че мускулите ви няма бъдат изядени живи.

Просто Избягвайте преяждането.

Вашият метаболизъм няма да се забави и вие със сигурност няма да загубите мускулна маса.

Най-голямото предимство на храненето на всеки три часа е , че се засищате и не изпитвате  вълчи глад до  следващото хранене, което може да доведе до преяждане.

На второ място, яденето  по-често  стабилизира по-добре нивото на кръвната захар.

 Намаляване на стреса:

Стресът  увеличава размерът на кортизола в организма ви и това ще доведе до отрицателен ефект, когато става въпрос за запазване на мускулите и намаляване на шанса от съхраняването на мазнини в тялото.

Високите нива на кортизол предизвикват катаболни процеси и насърчават  организма да  съхранява излишна мастна тъкан, така че намаляването на стреса  е от първостепенна важност вместо да гледате постоянно към часовника кога да ядете.

Важно е колко често се храните, но по-важно е с какво и как. Помислете върху това!

 

Напишете вашия коментар