Колаген и неговото значение за спортните Ви постижения

Публикувано от Лидия Костова 06/02/2013 0 Коментари Фитнес добавки,

Какво представлява колагена?


 Колагенът е  вид протеин, който е  открит в съединителната тъкан на всички бозайници, включително и на хората. В действителност той е нещото, което прави кожата Ви и костите Ви здрави. Това е и вторият най-голям компонент в телата Ви след водата.Колагенът е най-ефективното  средство за лечение на артрит,остеоартрит, болки в гърба, болки в коленете, независимо дали са от старост или пък са резултат от спортни травми. Ако започнете да приемате  колаген под формата на хранителна добавка, ще бъдете повече от доволни от резултатите.

 

колаген


 Всички спортуващи хора, каквито сте и Вие бодибилдърите, имат нужда от нещо, което да поддържа костната им система здрава – това е от жизненоважно значение за спортните им постижения. Без здрави стави и кости – няма тренировки!  Сигурно знаете, че колагенът се използва като съставка в много кремове и козметични продукти, за да забавя стареенето. Но трябва също така да знаете, че  колагенът не може да се абсорбира през кожата, затова е най-добре да се приема като добавка.

 

 

 Полезни свойства на колагена


 Ако имате болки в ставите, артрит, остеоартрит, болки в гърба,  и това Ви пречи да тренирате и да водите нормален  живот,  решението е много просто – започнете да приемате колаген. Той със сигурност ще помогне  да се възстановят, излекуват, стабилизират и укрепят костите, сухожилията, хрущялите, мускулите, косата, кожата и ноктите. Тялото Ви произвежда колаген всеки ден, за да се предпазва и възстановява  от естествения процес на стареене, от наранявания или повтарящия се стрес. Колкото повече колаген се произвежда, толкова по-силни ставате  и по-бавно  остарявате. Но  с възрастта производството на колаген намалява, а като прибавим и интензивните тренировки, картината придобива мрачна окраса.

За да се забави и  спре, или дори да се възстановят пораженията от артрит, остеоартрит, болки в гърба или болките в ставите и да получите по-голяма мобилност,  приемайте допълнително колаген, за да почувствате и забележите разликата. Повечето хора съобщават, че с тази терапия има чувствително облекчение на болките в гърба в рамките на три седмици. За повечето, резултатите са далеч по-малко болка в ставите и по-младежка жизненост и външен вид. Без колаген 40% от нашите органи, 70% от нашите стави, 80% от кожата ни или общо 30% от нашите тела просто ще се разпадне.

Колагенът е протеин, състоящ се само от аминокиселини, вода и минерали и не съдържа мазнини, въглехидрати и консерванти. Колагенът няма нежелани странични ефекти, нито пък реагира с лекарства или други хранителни съставки. Колагенът е най-ефективното лечение на артрит, остеоартрит, облекчаване на болките в гърба и болките в ставите, независимо дали от старост или от нараняване. Колагена вече може да се приема на капсула с цел лечение на артрит, остеоартрит и за облекчаване на болки в гърба, вместо да се инжектира в телата Ви. Колагенът е безопасен, ефективен и евтин, без странични ефекти и негативни взаимодействия с лекарства и храни.

Ползите от колагена можем  да обобщим по следния начин: Колагена предпазва, лекува и възстановява ставите и костите, особено при хора подложени на интензивно и системно физическо натоварване. Колагена  укрепва косата, заздравява ноктите и отстранява белите петна по тях. Помага за хидратирането и подмладяването на кожата и избелва старческите петна. Колагенът е също толкова важен за костите Ви като калция. Ползите от колаген помагат за заздравяване на костите и намаляване на възможността те да станат крехки.Колагенът може да помогне за облекчаване на болката и триенето в ставите. Полезен е  за очите, защото роговицата се нуждае от колаген, и колагенът ще помогне да се запазят мускулите на очите еластични. Колагенът поддържа мозъка здрав.

 

 

Напишете вашия коментар