Кои храни да избягваме, когато изпитваме болка

Публикувано от Лидия Костова 29/09/2011 0 Коментари Здраве и красота,

Първият въпрос, който може да   бъде обсъден е - има ли връзка между храната и болката?

Отговорът е категорично ДА. Някои храни, които ядем, може действително да предизвикат болка, докато други могат да потискат болката.

главоболие


Главоболие


Първият вид болка, за който  ще говорим  е  най-често срещаната болка. Главоболието може да изглежда много проста дефиниция, но правилната диагноза на вида  главоболие е изключително сложна.

По-голямата част от главоболието, преминава в мигрена. Много фактори като хормони, физическо натоварване (тежки физически упражнения или напрегнат труд), липсата на въглехидрати  и др. може да причинят тази неприятна болка.

Истината е, че някои храни като шоколад,  стимулират мозъка да произвежда пептиди и тези химикали може да доведат до по-голямото предлагане на кръв към мозъка, което води до  главоболие. Други пристрастяванията към различни химични вещества като кофеин, е вероятно да доведат до главоболие.

Главоболието, обикновено се свързва с прекомерните  нитрати, добавени в  някои подготвени меса. Други хора може да са свръхчувствителни към студени течности.  Твърде много хора, употребяващи алкохол, страдат от главоболие.Напитки като червено вино и твърд алкохол  са подбудители на болката.

Когато приемате  някакви нишестета или захар, тялото  започва каскада от хормони и възпалителни реакции, които атакуват ставите с интензивни  болки. Някои прости  подправки, като джинджифилът  могат да променят тази атака.


Болки в гърба


Милиони хора страдат от артрит и  влошават своето състояние всеки ден.

Има някои доказателства, които показват, че диета, богата на омега-3 мазнини, предвижда някои облекчения за артритни болки. Други изследвания откриват, че химикалите  за  производство  на храни, пържено или печено  месо, често реагират с различни възпалителни заболявания.

Обикновено консумирането на храни в по-сурово и естествено състояние осигурява естествени ензими, което позволява на каквато и да е  било храна, да се  смила по-лесно. Очевидното изключение от това правило  са суровите  яйца и месо. Други специфични храни, подходящи облекчаване на болка са пресните плодове, които са с високо съдържание  на витамини, поради високите им антиоксидантни стойности.

Еднo от най-добрите  решения, което може да се приема при болка, е водата.

Пиенето на приблизително  2 литра вода на ден,  предлага увеличаване е на филтрацията   и премахване на нежеланите  токсини от вашето тяло. По-голямата част от болката в тялото ни е свързана с токсични химични невротрансмитери и значително количество вода е необходимо, за  да ги премахнете от  вашето тяло.

Яденето на около 8 сурови аспержи на ден ще помогне с премахването на огромно количество токсини.


Аспартичната  киселина е  свързана с аспержите. Странната  миризма, свързана с уриниране е доказателство, че тази киселина е отстранена от вашата система и с  нея много токсини от вашето тяло.

За да обобщим, когато изпитвате болка,  избягвайте  тлъсти меса. Яжте   повече риба и  пийте  повече вода. Опитайте се да ядете около 8 сурови аспержи  на ден. Опитайте да приемате  повече сурови храни и добавете витамини.

Правете малки хранения, приблизително на всеки два или три часа,  това позволява на тялото да максимизира усвояването на хранителни вещества. Всичко това намалява общото ниво на болка и ви помага да се  възстановите.

 

Напишете вашия коментар