Казеин - 4 ползи от този вид протеин

Публикувано от Лидия Костова 18/09/2011 0 Коментари Фитнес добавки,

Разглеждайки многобройните разновидности на  протеина  се чувствате объркани?  Ако е така, не сте сами.  С толкова много различни варианти, достъпни на пазара е  трудно  да се определи кой ще  ви даде най-добри резултати.

Един определен вид протеин, който не се споменава  често е казеинът.  Тази форма се предлага в много различни вкусове на различни цени и може да ви предложи редица предимства.
Нека ви дадем  един бърз поглед на някои от ключовите точки, свързани с казеинът , за да бъдете по-добре информирани.

казеин

 Предимствата на казеина

1. Запазва мускулите


Всеки път когато сте на ниско калорийна диета, един от първите въпроси, които ви безпокоят е загубата на мускулна маса.  Тъй като не   доставяте достатъчно калории за да окажете пълна подкрепа на всички енергийни нужди през целия ден, вие принуждавате тялото си да се обърне към съхранените си резервни депа.

В най-добрия случай тази енергия, ще дойде от мазнините в тялото ви , а в най-лошия от мускулите ви.  При една средно добра диета за отслабване,това  ще бъде комбинация от двете.

Едно проучване, проведено в Бостън , изследва вариациите в загубата на мускулната маса, както и общата загуба на мазнини, когато обектите са на казеин в сравнение със суроватъчния протеин хидролизат, при спазването на еднаква диета и  тренировка.
Макар че и двете групи са показали загуба на мазнини, групата  с казеина установява по-голяма  загуба на мазнини и  увеличена сила.

В допълнение към това, след проучването, казеин групата  се оказа с по-висок обща процент мускулна маса, в сравнение с предишните им мерки от преди диетата.  Казеинът е особено ефективен в поддържането на мускулите.
Трябва да се спомене, че и двете групи  приемат по 1,5 гр протеин на килограм телесно тегло на ден.
Ако не приемате достатъчно протеин по време на диетата, нищо няма да ви спаси от загубата на мускулна тъкан.

 

2. Голяма загуба на мазнини


Казеинът е форма на протеин, който е с по-високо съдържание на калций , които също оказва  полза по отношение на общата загуба на мазнини.  Много хора бързат да се отдръпнат от млечни продукти,  докато се опитва да губят  мазнини.
Това е напълно погрешно.  Изследване отбелязва, че тези, които съчетават високия прием на калций за  период  от 24 часа с нормален прием на протеин –отделят повече фекални мазнини и разхода на енергия в този ден е  около 350 кДж по- голям от тези, които имат по-ниско ниво на калций!

Това проучване също набляга на важността от  приема на протеин , който прави ефекта от  калция по-ефективен.
Казеинът  ще ви помогне да постигнете и двете цели!  По-висок прием на калций, както и повишаване на приема на протеин, което ще ви помогне при топенето на мазнините.

3.Помага за защита срещу рак на дебелото черво

Друга много важна полза от казеина  е предпазването  от рак на дебелото черво.
Изследователи от Австралия, разследвали анти-рак възможностите на суроватъчният протеин и са установили, че млечните протеини са по-добри за предотвратяване на рак на дебелото черво, в сравнение с другите  източници на протеини като месото и соята.
Когато се комбинира със здравословна диета, богата на плодове и зеленчуци,  ще намалите шанса от заболяване от  рак на дебелото черво в пъти!!

 

4. Висококачествен  протеин


И накрая, последната  полза за вас, която ще получите с  казеина в диетата си  е, че той е  един от най-добрите източници на висококачествен  протеин.

Ако сте били на второкачествен  протеин, това ще ви се отрази негативно, тъй колкото по-нискокачествен е протеина, толкова по-малко от него се абсорбира в организма.

 

Заключение


Така че следващия път, когато  купувате протеин , хвърлете едно око и на казеина. Въпреки, че той  не  е традиционно най-добрия протеин за вземане веднага след тренировка (тъй като той  се усвоява по-бавно),  би бил отлично допълнение  към деитата ви.

Напишете вашия коментар