Карането на ролери - забавна, но и ефективна тренировка

Публикувано от Лидия Костова 19/03/2014 0 Коментари Фитнес,

Омръзнаха ли Ви посещенията във фитнес залата? Понякога, упражненията във фитнеса се превръщат в една скучна рутина, а Вие едва ли не броите секундите до края на тренировката. Нима е възможно, да тренирате докато се забавлявате? Това е напълно възможно, ако изберете карането на ролери. Сигурно много от Вас смятат, че това е занимание за децата и тийнейджърите, но имаме новина: ролери могат да карат и “големите,  “сериозни“ хора! Няма значение, че не сте се научили да карате ролери като деца – никога не е късно за това. Достатъчно е да овладеете основните тънкости и да се научите да падате безопасно. Карането на ролери е  отлична аеробна дейност и перфектна кардио тренировка,  за хора от всички възрасти. То ще повиши мускулната Ви издържливост и гъвкавостта Ви, ще помогне на тялото Ви да гори калории, ще подобри баланса и координацията Ви и в крайна сметка ще Ви накара да се чувствате млади и щастливи.

каране на ролери

Ползи от карането на ролери


Едно от основните предимства на ролерите е, че дават  добра аеробна тренировка. Аеробните упражнения укрепват  сърцето и подобряват неговата ефективност, а и намаляват сърдечната Ви честота. Аеробните дейности могат да намалят стреса,  вероятността от диабет, и дори  кръвното налягане. Освен това, ролерите са  чудесен начин за тонизиране и изграждане на мускулите.Карането на ролери е един страхотен начин да влезете във форма, ако сте прекалили с хапването и лежането на дивана през студените месеци. Ползите от ролерите дори надминават тези от карането на колело, защото карайки ролери, Вие извършвате съвсем естествени и плавни движения, като активирате мускулни групи, които  могат да бъдат “игнорирани“ от други дейности. Освен това, ролерите не натоварват ставите, както правят много от уредите във фитнес залата. Ако вече имате проблеми с вашите стави, като например предишна контузия, ролерите могат да бъдат ефективен начин да правите кардио, без да се притеснявате от по – нататъшни контузии на ставите.

Само 20 до 30 минути каране на ролери на ден, може да помогне на тялото Ви да стане физически по – силно и да намали риска от сърдечно – съдови заболявания! Карайки ролери, Вие не само ще си осигурите една отлична кардио тренировка, но и ще изваяте тялото си. Да, ролерите са един забавен начин да отслабнете. Самото каране на ролери изгаря около 500 калории на час, което е доста добро постижение. Освен това, развива мускулите на долната част на тялото, особено вътрешната и външната част бедрата и седалището! Карането на ролери е чудесен начин да се отърсите от ежедневното напрежение. Просто изберете живописно местенце, грабнете ролерите и се наслаждавайте! Ролерите са повече като забавление, отколкото като тренировка. Карайки ролери, Вие няма да чувствате скука или еднообразие, както често се случва с другите видове упражнения.

 

Видове ролери и как да ги изберете


Вече сте решили да започнете да карате ролери. Има доста видове на пазара, а за да изберете правилните ролери, трябва да сте наясно какво е нивото Ви, къде ще карате ролерите и разбира се каква инвестиция сте склонни да направите – тоест какъв е бюджета Ви. Ако искате наистина  качествени ролери ще трябва да отделите повечко пари, но пък инвестицията си струва и ще е еднократна. По – евтините модели ролери са доста ограничаващи, по отношение стила на каране. Освен това, ако избирате ролери за подрастващи, трябва да знаете че евтините нямат възможност за вариране на номерата. По – скъпите имат тази възможност, което означава че ще се носят по – дълго време. Ролерите, които са снабдени със силиконови колела се движат по-плавно, което е важно ако сте начинаещ. Качествените модели ролери са снабдени с ресор, който омекотява непрекъснатото вибриране от неравностите на пътя. Не е вярно, че ролерите трябва да са с един номер по-големи от номера на обувките. По – новите модели ролери разполагат само с връзки или с връзки и една закопчалка, с една закопчалка, с две, три или повече закопчалки, с връзки и закопчалки. Също е важно да знаете, че ролерите  със закопчалки са по-практични, но пък са по-скъпи.

Ролери, които може да кара всеки, независимо от пол и възраст, но на гладка повърхност, са така наречените Fitness ролери (inline skates). По принцип разполагат с  3, 4 или 5 меки колела, подредени в линия, алуминиева шина и обикновено със  спирачка на дясната или лявата пета. Ако сте наясно с карането на ролери и искате нещо по – екстремно, за Вас са предназначени  Aggressive ролерите, наречени още блейдове. Теса снабдени с пластмасова основа,а колелата им са  малки и твърди. Подходящи са за екстремно каране, каране по тръби и ръбове, както и за скокове. Ако искате да карате свободен стил в града, изберете Freestyle ролерите, които се наричат още freeskate или freeroller. Те притежават алуминиева шина и по-твърди колела.

 

Магазин FitnesHrani.com предлага огромен избор от Ролери за всеки.

Вижте нашите предложения тук https://www.fitneshrani.com/sportni-stoki/na-otkrito/roleri

 

Напишете вашия коментар