Какво са положителни повторения?

Публикувано от Лидия Костова 10/01/2012 0 Коментари Тренировки,
Докато тренирате във фитнеса, вашата цел е да се повиши нивото на натоварване, с което тялото ви да може да се справи, докато провеждате фитнес тренировка и очевидно тренировъчните машини  бързо ще станат най-добрия ви приятел.

Правенето на упражненията в правилна форма на изпълнение и  увеличаване на нивото на тежестта, не само ще гарантира, че получавате оптималното ниво на тренировка от всяка завършена серия, но вие ще откриете, че след известно време, тялото ви ще привикне към  упражненията които правите и развитието ще се забави.

позитивни повторения

За да се избегнете липсата на  ефект от вашите тренировки,  трябва да сте сигурни, че искате да продължите да променяте своя тренировъчен режим и това може просто да означава включване на двете положителни и отрицателни повторения ( Какво са отрицателните повторения може да прочетете в следващата статия) във вашата тренировка.

Какво са Положителни повторения


Положителни повторения е термин, който е даден на допълнителните повторения, които вие сте в състояние да завършите, докато вашите мускули в избраната мускулна група  страдат от умора.

Тази форма на вдигане на тежести може да изглежда странно на тези от вас, които никога не са използвали този метод преди, но ефектите от  включването им върху развитието на мускулите ви ще остави да се ядосвате за това, че не знаете за тях отпреди.

Как да правим Положителни повторения


Положителни повторения могат да бъдат използвани в рамките на всяка ваша тренировка с тежести,  тъй като простото изискване е да можете да завършите сериите, които сте възнемерявали да правите и след това да продължите да вдигате тежести, но вече за по-нататъшното ниво на работа да използвате  помощта на партньор (спотър) .

Всичко, което трябва да направите, е да завършите сериите за мускулната група, които вече сте  планирали и стигнете до точка, в която трябва да се чувствате, че сам не можете вече да направите нито едно повторение повече.

В този момент трябва да получи подкрепата на вашият тренировъчен партньор и той трябва да ви помогне да завършите още една серия от повторения, като използвате неговата помощ при повдигане на тежестта.

Може да си мислите, че правенето само на една допълнителна серия само с 50% от съпротивлението върху тялото ви, а другата половина да се поема от вашия партньор, няма да имат никакъв ефект, но реалността е, че точно това прави една тренировка високо ефективна.

Напънете за малко екстра повторения с помощ, когато вече мускулите ви са изтощени и ще видите отново бързият напредък във вашите нормални тренировки.

Напишете вашия коментар