Какво може да намали ефективността на тренировката Ви

Публикувано от Лидия Костова 07/02/2013 0 Коментари Фитнес,
Във фитнес залата, грешките са част от ежедневието. Правят ги както жените, така и мъжете, намалявайки драстично ефективността на своите тренировки. Сега ще Ви запознаем с най – честите грешки.Откривате ли себе си в някоя от тях?

Отбягване на тренировките с тежести

 Повечето  "прескачат" тренировките с тежести, но се оказва, че тези, които не си ги спестяват и ги комбинират с аеробна тренировка, хапват по-малко и приемат с около 517 по-малко калории на ден.Комбинацията между упражнения с тежести и кардио влияе добре и върху хормоните, освен това помага на тялото да усвоява по-правилно храната. Така и нивото на кръвна захар е под контрол. Много бодибилдъри  си мислят, че с 30-минутна тренировка на ден могат да променят телата си, но това не става просто така! Ако използвате разумно този половин час тренировка с тежести,  и сте достатъчно фокусирани, ще бъдете впечатлени от добрите резултати, които ще постигнете с тялото си.

ефективност на тренировкатаТренирате без вода

 Добре да се приема минимум 1,5 литра вода на ден. А когато става дума за спорт, всички са наясно, че водата има огромно значение. Почти всяка клетка в човешкото тяло съдържа вода и нормалната й функция се нарушава без нея по време на упражнения.От редица направени проучвания  става ясно, че когато тялото е дехидратирано по време на силова тренировка, спортуващият изпълнява от 3 до 5 повторения по-малко. Всъщност дехидратацията намалява нивoто на анаболните хормони, необходими за изграждането на силни и здрави мускули.

Не си давате достатъчно “зор“

 Интензивните  силови упражнения Ви помогат да изгаряте много калории, но изпъляването им губи смисъл, ако вместо да тичате на фитнес пътеката, например, ползвате през цялото време дръжките от двете й страни. Преди всичко е важно да си дадете откровена сметка за текущото състояние на тялото си, което означава, че може да се наложи да намалите интензивността на тренировката с една-две идеи по-ниско. Не оформяте мускулите, и горите незначително количество калории, ако просто се мотаете във фитнес салона. Ако правите упражненията с тежести  от изправен стоеж, изгорените калории за 30 минути са с 50 повече, отколкото ако седите или сте в легнало положение.

Четете по време на тренировка

Ако да разлиствате списание, докато тичате на фитнес пътека, Ви помага да поддържате мотивацията си, няма лошо - правете го, но според нас  четенето е  твърде разсейващо занимание по време на тренировка. Интензивността на сесията няма да е висока и едва ли ще ви позволи да изгорите много калории. Забравете за списанията и книгите във фитнес салона. Всъщност това не е единственият разсейващ фактор в залата -  един на всеки 10 трениращи проверява съобщение на телефона си или преглежда електронната си поща, докато спортува. Вместо това си пуснете музика, защото тя ще увеличи продължителността и интензитета на вашето кардио.

Тренирате с нежелание

 Няма значение колко калории изгаряте в практикуването на определена дейност, ако тя не ви харесва, всяко следващо повторение няма да генерира особено големи резултати. Направете следната сметка: ако тренирате два пъти седмично и изгаряте по 300 калории, но ви е толкова неприятно, че пропускате по една сесия всяка седмица, това прави 1, 200 калории за месец – или малко повече от килограм и половина на година. Вместо тази трагична равносметка, открийте вашата тренировка – онази, която наистина ви доставя удоволствие. Например, ако практикувате бързо ходене, опитайте да привлечете приятел, който да ви прави компания в парка.

 

Напишете вашия коментар