Какво е Йохимбин и какви ефекти има?

Публикувано от Лидия Костова 17/01/2014 0 Коментари Фитнес добавки,

Ако сте пазили диета, значи знаете колко е трудно да се свалят последните няколко килограма. И нито гладуването, нито упоритите тренировки, са достатъчно ефективни. Какво да направите, за да свалите тези досадни последни няколко килограма? В света на бодибилдинга, напоследък широка популярност доби Йохимбина.  За него се говори като за мощно средство  за генериране на енергия и изгаряне на мазнини. Извън спорта е споменаван преди всичко като афродизиак. Нарицателното тук не е случайно подбрано, а подсказва африканския произход на редкия алкалоид.

йохимбе

Всъщност, Йохимбето е един от най-старите и популярни  афродизиаци, от който са се възползвали  още египтяните. В по – късен етап са открити неговите свойства, на средство за изгаряне на излишните мазнини. В препаратите за изгаряне на телесни мазнини или като отделна добавка, можете да откриете и  на нашия пазар. Алкалоидът йохимбин се добива от кората на дървото Йохимба, което расте главно в западна Африка и е основната съставка на йохимбето. Изследвания, проведени в Германия през 1997 г., показват, че при 71% от лекуваните с йохимбин се наблюдава увеличена потентност.

Защо Ви е необходим Йохимбина?


Ако сте бодибилдър, който иска по – качествени тренировки,  сепарирани  и детайлни  коремни  мускули,  или просто здраво сърце е добре да се обърнете  към този препарат. Той ще Ви помогне да изгорите излишните мазнини, най – вече в областта на корема. Действието на йохимбина започва да се проявява  1-2 часа след неговия прием и продължава приблизително  2 часа. Кората на йохимбето може да се използва и действа,  като тонизиращо и повишаващо потентността средство. Използва се за лечение на импотентност, атонии на пикочния мехур и климактериумни прояви при мъжете. Той не е есенциален, т.е. тялото не може само да си го произведе, затова йохимбинът в кръвта не може да е в състояние на недостиг.

 

С какво може да Ви помогне Йохимбина?


 Популярността на йохимбина  е породена не само от действието  му на афродизиак и халюциноген. Проведените през последните години изследвания доказват, че билката  може да бъде  много ефективно  антиоксидационно средство. Науката също доказва, че йохимбинът увеличава кръвния поток  до неимуверни  стойности. Когато  приемате   йохимбе, тялото  Ви го превръща в йохимбин и го вкарва в кръвообръщението. Той води до отпускане на съдовете и подобряване на кръвоснабдяването на таза, но и активира онази част от гръбначния стълб, която отговаря за ерекцията. Това  прави  йохимбина наистина ефективен, при хора с психологически обусловена и предизвикана от стрес импотентност.

Има ли странични ефекти?

Всеки суплемент приеман неправилно и предозиран води до странични ефекти. Ако прекалите с йохимбина, чожете да чувствате сърцебиене, треперене на крайниците, раздразнителност, нарушения в съня, повишаване на кръвното налягане, панически пристъпи. Тези странични ефекти обаче са рядко срещани, и както вече споменахме се пораждат от неправилния прием на съответния препарат. Трябва да се обърне внимание и на веществото тирамин, който се съдържа в храни като сирене, черен дроб и червено вино. Тези храни не бива да се консумират докато се приема йохимбе. Също така при употреба на антидепресанти като Prozac, приемът на хранителната добавка трябва да става под лекарско наблюдение.

 

 

Йохимбин продукти може да разгледате тук https://www.fitneshrani.com/hranitelni-dobavki/izgaryane-na-maznini/yohimbin-izgaryane-na-maznini

 

Напишете вашия коментар