Какво е гинекомастия?

Публикувано от Лидия Костова 16/01/2012 1 Коментари Здраве и красота,

Гинекомастия е термин, който се използва за описване на ненормално развитие при мъжете, което се вижда под формата на трансформацията на пекторалиса в областта на гърдите, което води до уголемяването им, известно също като "мъжки гърди". Те са причинени от разширяването на млечните жлези, намиращи се в областта на гръдния кош на мъжете.

гинекомастия

Страдащите от гинекомастия могат да варират през всички възрасти. Страданията от юношеството са свързани с по-голямо наличие на част от женския хормон, получен от дете по време на етапа на израстване,а при възрастните са свързани с болести, които причиняват ненормално развитие или метаболитни нарушения.

 

Какви са причините за гинекомастия?


Тя се предизвиква от различни причини, като наличието на повече женски хормони, метаболитните нарушения и заболявания са акредитирани като основен източник на анормалното увеличение на гърдите при мъжете.

Въпреки че има голям брой от случаите, които са свързани с общи заболявания и други аномалии, употребата на стероиди, също влиза в списъка на потенциалните причини, въпреки че тези случаи са само между 4-10%. Причината е, когато не се внимава с повишаването на естрогена - главният причинител за гинекомастията.

Връзката между медикаментите и Гинекомастията все още не е напълно разкрита, но много специалисти свързват състоянието на предозирането с определени лекарства и вещества, твърдейки, че едновременното приложение може да бъде основната причина на проблема в рамките на причини, свързани с лекарства.

 

 

Форми на Гинекомастията


Има няколко на форми на Гинекомастията и те често се различават по външния си вид и общата тежест. Както може би очаквате условията са свързани с аномалиите на тялото. Има различни форми или симптоми, така че те са свързани с различни причини.

Лека форма на гинекомастия вляво, преди операцията

 

 

Методи за лечение


Гинекомастията е мускулна аномалия и въпреки че леченията на аномалията не са от най-широко коментираните, то има методи, които могат да бъдат в състояние да помогнат да се противодейства на ефектите от болестта. Въпреки че има и други начини за лечение на това хормонално разстройство, освен хирургическа намеса, нищо не е потвърдено на 100%, като успешен начин да се справим с този проблем.

Добре е да се използват хранителни добавки естроген блокери, когато приемаме медикаменти, които повишават тестостерона.

Мнозина вярват, че ако са в състояние да лекуват основните източници на проблема, ще бъдат в състояние да върнат тялото си обратно в първоначалната си форма, но други твърдят, че излишната мускулна тъкан, която се създава от разтягането на кожата, може да се коригира само чрез операция.

Лечение все още не се предлага открито в рамките на медицинската индустрия, но се препоръчва страдащите да търсят лечение в рамките на първите 2-3 години на заболяването, като по-нататъшното забавяне в търсенето на лечение може да доведе до втвърдяване на мускулната тъкан и така тя да стане по-устойчива, което я прави по-трудна за коригиране .

 

 

Съвети за Гинекомастията


1. Ако подозирате, че страдате от Гинекомастия трябва задължително да се консултирате с медицински професионалист в най-скоро време.

2. Въпреки че не е вредна, гинекомастия се счита също така за признак на по-нататъшни проблеми в рамките на мъжкото тяло, като например рак на тестисите.

3. Никога не се опитвайте да правите онлайн лечение, без да сте говорили с медицински професионалист.

4. Ако се появят симптоми, докато използвате анаболни стероиди, прекратете употребата им незабавно!

5. Потърсете лечение в рамките на първите 36 месеца на първата индикация, тъй като това е периода от време, които имате за лечение преди да се стигне до операция.

 

1 Коментари

petio:
29/01/2013, 06:41:38 PM
Отговор

kade moga da ka4a snimka.i nqkoi ako moje da mi kaji dali stradam ot tazi bolest

Напишете вашия коментар