Какви добавки трябва да приемам?

Публикувано от Лидия Костова 23/09/2013 1 Коментари Фитнес добавки,

"Какви добавки трябва да приемам?" Това е справедлив въпрос, който клиентите задават почти ежедневно. Това също така е много труден въпрос.

Преди двадесет години, добавките бяха доста по-ограничени. Днес ситуацията е много по-различна. Разходете се до местния магазин за добавки и ще бъдете бомбардирани от редици протеинови прахове, фет бърнъри, смеси за прием преди и след тренировка, гейнери, чисти гейнери,  както и безброй други продукти. Нетърпеливият продавач ще предлага изключително висока оценка за избрани от него продукти, но най-вероятно едното му око гледа комисионната, която ще получи, а другото е насочено към портфейла Ви.

какви добавки да приемам

 

 

И така, какво можем да направим за тази ситуация?


В спорта много треньори проповядват за овладяване на основите, преди да опитате нещо въображаемо. Например във футбола блокирането и съревнованието са с приоритет пред празничните танци след вкарване на гола. Тази логика е проста.

Подобна парадигма може да се използва за избор на подходящите добавки, независимо дали целта Ви е изграждане на мускули, да станете по-силни, да изгубите мазнини или просто да бъдете по-здрави. Например нека да кажем, че целта Ви е да изградите мускули и се чудите дали новият продукт с азотен оксид ще Ви помогне. Преди да извадите портфейла си първо да разгледаме Вашата диета. Получавате ли достатъчно калории? Ами протеини ( най-малко един грам до един и половина грама на килограм телесно тегло на ден)? Възможно ли е да консумирате достатъчно полиненаситени, мононенаситени и наситени мазнини? Получавате ли достойни порции въглехидрати след тренировка?

Тези градивни елементи служат за масово изграждане на основите и трябва да се настроите правилно, за да постигнете максимална сила и печалби.
Преди да се разделите с Вашите трудно спечелени пари, за да купите добавка, направете обективна оценка на ситуацията. Каква е Вашата цел? Дали е за изграждане на мускули, загуба на мазнини или по-добра тренировка? Къде се нарежда тази добавка в голямата картина? Може ли да запълни празнотата, оставена от Вашата диета или начин на живот, или пък е излишна или просто не е необходима в този момент?

Например, ако се опитвате да изгубите мазнини и вече ядете богата на протеини и с намалени калории диета, след това фет бърнър като Dexaprine XR на марката iForce Nutrition може да бъде чудесно допълнение. Въпреки това ако се храните безразборно, нямате представа колко протеин приемате, страх Ви е от диетичната мазнина и не желаете изпълнявате каквато и да е кардио, защото Ви е страх от "загуба на мускули", то дори Aminocore няма да може да Ви помогне. Вие просто се нуждаете от повече протеини (като SAN 100% Pure Platinum Whey ),  рибено масло  и сериозна преоценка на Вашия план за упражнения. От друга страна, ако целта Ви е да изградите маса и вече ядете килограми крехко червено месо, птиче месо и яйца по няколко пъти на ден, то добавка под формата на качествен протеин като SAN 100% Pure Platinum Whey може да не е приоритет номер едно. Но ако имате зает график или считате, че  готвенето и храненето са скучна работа то може би протеиновата добавка е добра асистенция.

Схващате ли от сега ... първо определете целта Ви, а след това разберете какво трябва да направите, за да я постигнете. Разгледайте Вашата диета, тренировка и начин на живот и определете точно какви пропуски може да имате. Какво липсва? Този анализ ще определи какви добавки трябва да бъдат в собствения Ви списък с приоритети.
Така че, ако целта е изграждането на мускулите, кои са абсолютно най-ефективните добавки?

 

 

 

SAN 100% Pure Platinum Whey


100% Pure Platinum Whey е усъвършенствана версия на всепризнатия  суроватъчен протеин. Имате нужда от протеин за изграждане на мускули . Този факт е потвърден както от науката, така и от хиляди културисти в историята на бодибилдинга. За да получите по-големи и по-силни мускули, трябва да ги стимулирате, за да ги адаптирате (тренирате), а също и да им осигурите необходимия материал за растеж и възстановяване. Този материал е протеин. Градивните елементи на протеина са аминокиселините. Ето защо експертите насърчават начинаещите да ядат разнообразие от протеини, а не само да разчитат на суроватка или пиле или соя.

За да отговори на тази необходимост , 100% Pure Platinum Whey използва протеинова матрица , която съчетава три различни фракции от суроватка (изолат, концентрира се и се хидролизира ). Тази суроватъчна матрица насърчава високо нетно задържане на грам - за - грам основа, което означава, че тялото Ви се запазва и използва по-дълго 100% Pure Platinum Whey за всеки грам, който поглъщате в сравнение с една проста суроватка.
100% Pure Platinum Whey също поддържа по-дълго анаболното състояние чрез балансиране на анаболизма и катаболизма.

 

 

Креатин монохидрат


Креатин монохидратът е най-строго проучван и е научно доказан продукт за изграждане на чиста мускулна маса и сила. Резултатите от обективните изследвания показват, че креатинът увеличава чистата мускулната маса и сила. Креатинът AtLarge е изработен от най-чистия и с най-добро качество креатин монохидрат.
Креатинът е естествено вещество, открито предимно в месото.
Друга причина, поради която креатинът е толкова ефективен е, че той не е просто спортна добавка. Последните проучвания показват, че той може да бъде мощен антиоксидант, който защитава клетките на организма от увреждане от свободните радикали. Креатинът е също служи за подобряване на функционирането на пациенти, страдащи от различни невромускулни заболявания. Това наистина е добавка-чудо!
Доказаната способност на креатина за увеличаване на силата и чистата мускулна маса също го прави ефективен за намаляване на телесните мазнини. Чистата мускулна маса е физиологично "скъпа" тъкан, която изисква значителни калории, за да се поддържа. Тези, които целят да намалят нивото на телесните мазнини ще бъдат добре посъветвани да увеличат мускулната маса, защото повече мускулна подпомага метаболизма. С други думи ще горите повече калории, дори и в покой.

 

 

ВСАА


BCAAs са нещо, което всеки лифтър трябва да приема, ако не всеки ден, то поне през различните цикли на тренировка, когато максималната мускулна маса е целта за постигане. BCAAs обикновено водят до по-добри печалби, когато правите тежки упражнения и водите строга диета.

Аминокиселините с разклонена верига са левцин, изолевцин и валин. Това, което отличава тези три от останалите съществени и несъществени аминокиселини е, че те имат някои много специфични и много специални свойства. ВСАА насърчават синтеза на протеини в мускулите  и ако се консумират по време на тренировка ще увеличат растежния хормон и инсулина (по този начин увеличават анаболизма и анти- катаболизма), като същевременно увеличават след тренировка нивата на тестостерон. Това е много сериозна хормонална подкрепа от само три малки аминокиселини!

Aminocore BCAA добавката съдържа аминокиселината глутамин , която сама по себе си има много разнообразни характеристики и възстановяващи поддържащи ефекти. По време на възпалителните състояния (като например тези , които могат да се дължат на тежък цикъл на тренировка), съдържанието  на глутамин се намалява, което води до повишени нива на разбиването на протеина. Този отрицателен ефект може значително да се намали чрез  приема на орални глутаминови добавки.

От още по-голямо значение , обаче е друга роля на глутамина. Глутаминът също помага засилване на имунната система, като служи за "гориво" на много имунни клетки  като по този начин помага за предпазване на тялото от изключителен стрес по време на интензивна тренировка. Голяма част от потискането на имунната система, което се случва по време на претрениране се дължи на използването на повече глутамин, което надминава естественото му производство в тялото Ви. Допълването на глутамин може да помогне за предотвратяване на това чрез осигуряване на подкрепа по време на особено тежки тренировъчни периоди.