Как се приготвя протектор за уста

Публикувано от Лидия Костова 19/01/2016 0 Коментари Здраве и красота,

Бойните изкуства, както и някои други контактни спортове крият известни рискове. Хората, които ги практикуват и искат да предпазят зъбите си от удар, използват протектор за уста. Според проведени статистически проучвания, случаите на различни наранявания на зъбите при спорт са повече от 600 000 годишно. Доказано е, че ако не се ползва такъв протектор, заплахата за устата и зъбите нараства с 60 пъти. Всъщност, протекторите предпазват от около 200 000 различни поражения на зъбите и устната кухина.

зъбен протектор

 

 

Как се приготвя протектор за уста?


За да прилегне точно по вашите зъби, протектора трябва предварително да се приготви. За тази цел, първо сложете съд с вода да заври. Докато това стане, пригответе си в друг съд студена вода. Когато водата заври я махнете и изчакайте около минута. Използвайки лъжица, или друго подходящо средство, поставете протектора в съда с горещата вода. Изчакайте максимум 40 секунди, след което го извадете и поставете в студената вода за точно една секунда. Сложете го веднага в устата си.
 

 

Предните Ви зъби трябва да са точно в средата на канала. Използвайте тях и езика си, за да подпомогнете протектора да застане в страничните зъби. След това леко го захапете, като засмуквате въздуха и водата от него, същевременно притискайки с език задната част на предните зъби. Правилно поставен го задръжте в устата за около 30 секунди и го махнете, поставяйки го отново под студена вода за няколко секунди.

Ако се интересувате да закупите протектор за уста, вижте предлаганите от нас модели тук.

Напишете вашия коментар