Как глутамин може да предотврати настинката

Публикувано от Лидия Костова 06/03/2011 0 Коментари Фитнес добавки,

Глутаминът може да стане изключително важен в момент на заболяване, стрес или нараняване което означава, че може да се наложат и допълнителни дози глутамин.

Полезен ли е глутаминът

Културизмът има множество предимства. Някои от тях са очевидни, стегната преса и по-малко болки в гърба например. Въпреки това, другите ползи не са толкова очевидни. Това е само, когато някой ви попита как успявате да минете всяка зима без настинка или грип, което наистина ви кара да се замислите.

Докато колегите ви изкарват зимата с кихане и подсмърчане, хранителната добавка глутамин може да помогне да се предотврати настинката.

Какво точно е глутаминът ?


G-Bomb съдържа няколко вида глутамин


Глутаминът е несъществена амино киселина, която е в изобилие в човешкото тяло и най-разпространената аминокиселина в скелетните мускули. Въпреки, че не е от съществено значение (тялото ви може да го направи), глутаминът може да стане изключително важен в момент на заболяване, стрес или нараняване, което означава, че може да се наложи допълнително дозиране с глутамин, както нуждите от него може да надвишават тези, които тялото ви може да произведе.

Глутаминът се съхранява основно в мускулите и на второ място в белите дробове. Както всички аминокиселини, глутаминът играе роля в синтеза на белтъци. В допълнение, глутаминът помага за премахване на общия амонячен отпадъчен продукт от организма, поддържа имунната система и играе  роля за функционирането на мозъка и храносмилането.


Как глутамин може да предотврати настинка

Въпреки, че тялото може да произвежда на глутаминът, от който  се нуждаете, когато сте здрави и до умерено активни, понякога се нуждаете от малко повече от тази хранителна добавка за повишаване на имунната система и за предотвратяване на настинката.

Допълнителен Глутамин помага при сътресения: Има причина глутамин да се използва в медицинската практика (дава се на някои пациенти в болницата). Наранявания, инфекция, болест, операция и травми всички стресиращи тялото и оказват влияние върху вашите глутаминови запаси. Проучванията показват, че тази добавка може да укрепите имунната система и намалява риска от инфекция след операция.

Усилените тренировки могат да намалят глутамин запасите: Не е тайна, че усилени тренировки, свързани с дългите разстояния или каране на велосипед и други видове интензивни физически упражнения могат да ви изморят и намалят няколко параметъра на функциониране на имунната система.Това може отчасти да се дължи на спад в глутамин запасите.

Проучванията показват също, че усилените тренировки намаляват концентрацията на глутамин в кръвта. А, някои изследвания също така, че допълнително подхранване с глутамин може да намали вероятността от заболяване при спортисти с дълго интензивно наоварване.

Силовата тренировка намалява глутамин запасите: Напомпвайте желязо и тялото ви ще отговори, като изпомпва увреждашия хормон кортизол. Повишените нива на кортизол намаляват глутамин запасите.Допълни-телен глутамин може да доведе запасите обратно към по-добри нива.

Диетата може да намали имунното функциониране: Ако тренирате за състезание и като приемате по-малко калории, отколкото тялото ви се нуждае или сте на диета за бързо отслабване, вашите усилия може да направят повече от свиването талията. Храната може също да повлияе на имунната система. За да се уверите, че имунната система функционира добре, хранете се с много качествени протеини, приемайте мултивитамини и да продължете с глутамина.

Извод

Глутаминът може да помогне на мускулите ви се възстановят от интензивна тренировка и потенциално да намали щетите върху мускулите. Но това не спира дотук. Той може също да ви помогне да се предотврати настинка.В съвременното общество ние сме в постоянен контакт с много различни хора. Някои си мият ръцете, други не. И много хора не си стоят вкъщи от работа, когато почувстват наближаването на настинката, вместо да задържат във вашето обкръжение прекалено дълго.За да сте здрави, следвайте съветите по-горе и приемаите глутамин хранителна добавка. Защото, кой иска да използва своите почивни дни от работа, подсмърчайки, кихайки и кашляйки?

Колко глутамин трябва да приемете? Приблизително 0,1 - 0,3 грама на килограм телесна маса след упражняване. И все пак внимавайте винаги, когато го употребявате. Консултирайте се със специалист.

Напишете вашия коментар