Как да влезете във форма, когато сте я загубили и нямате много време

Публикувано от Лидия Костова 02/09/2013 0 Коментари Фитнес,
Ако сте като повечето хора, то Вие имате работа, в която прекарвате целия Ви ден и имате много малко свободно време. Поради това Вие наистина не се упражнявате, въпреки знанието за ползите от упражненията и рисковете за здравето Ви от заседналия начин на живот. Ако сте се допуснали да изгубите форма, то е време да започнете да тренирате, за да си я възвърнете. Така че отделете няколко минути от деня Ви, за да помогнете на Вашето здраве.

Седете по-малко


Първото нещо, което трябва да направите, за да помогнете на тялото Ви е да надигате задните Ви части повече и да изпъвате краката си. Всеки час взимайте кратка почивка и се разхождайте в продължение на няколко минути. Независимо от работата Ви, това не трябва да бъде толкова трудно. Ако пътувате за Вашата прехрана, когато можете се разтягайте. Ако седите на бюро, дори просто да стоите прави, докато пишете може да има положителен ефект върху кръвообращението Ви и ще помогне на тялото Ви.

влизане във форма

Мотивация


Ако искате да бъдете наистина здрави, ще трябва да направи повече, отколкото просто да стоите изправени от време на време - Вие ще трябва да направите някои реални физически упражнения. Една от най-големите пречки, която пречи на хората да се възвърнат форма е простата мотивация. Има толкова много причини да не се упражнявате. В края на краищата, работите дълги часове, нямате много допълнително време или пари, а е трудно да се насилите да изхарчите малкото, което имате за нещо, от което наистина не се възползвате.. Въпреки това, важно е да запомните, че можете да се упражнявате, без да харчите много пари и малкото време, отделено за здраве сега ще Ви позволи да имате много повече време в бъдещето.

Намерете начин да принудите себе си да се упражнявате, дори ако това е само на 15 минути на ден 4 пъти седмично. Почти всеки може да намери един час в седмицата си, който да отдели, за да се упражнява и ако вземете решение да го направите, настройвате си аларми, споделяйте с другите и планирайте да се упражнявате с приятел и след няколко пъти това вече няма да изглежда толкова трудно.

Първи стъпки за кардио


За да Ви помогнем да влезете във форма и да живеете по-дълго, трябва да се измъкнете от стола и да започнете да правите някои кардио упражнения. Те ще Ви помогнат на сърцето Ви и ще Ви позволят да изхвърлите малко излишни килограми, без да заемат твърде много от времето Ви. Джогингът е едно от най-добрите и най-евтините упражнения, които можете да правите и можете да го правите почти навсякъде, дори ако вашата работа Ви отвежда до различни чужди места всеки ден от седмицата, все още можете да тичате из квартала. Това е също чудесно, защото не се нуждаете от много екипировка. Ако имате чифт обувки за тенис и някои шорти, можете да  започнете да тренирате.

Ако не сте се упражнявали в последно време, няма да Ви е забавно в началото. В действителност най-вероятно ще се чувствате доста ужасно. Все още трябва да се придържате към решението Ви за тренировка - все пак  ще започнете да получавате обезщетенията. Само няколко минути на ден ще Ви накарат да се чувствате по-добре и да живеете по-дълго и най-вероятно ще започнете да се наслаждавате след известно време.

Не позволявайте на времето да бъде извинение


Ако времето Ви спира, все още можете да получите някои упражнения в домашни условия, правейки скокове или скачане на въже. Не е твърде трудно да намерите някои упражнения, които да правите вътре в помещението и ако се придържате към ежедневието Ви, независимо от другите обстоятелства, това ще Ви помогне в стремежа Ви да влезете във форма.

Без значение колко време на ден прекарвате в работа, все още можете да отделите няколко минути, в които да стоите прави, да се разтягате, да бягате или да правите друг тип упражнения всяка седмица. Това може да изглежда безсмислено или като твърде много работа, но малкото усилия дават големи резултати и можете да дадете на себе си допълнителни години живот, на които да се насладите.

Напишете вашия коментар