Как да свалим натрупаните през зимата килца

Публикувано от Лидия Костова 13/05/2013 0 Коментари Хранене,
Лятото е вече тук, а Вие сте се справили чудесно, нали? Имаме предвид с качването на излишни килограми през зимата….! Дънките стягат, а плажа Ви зове. Зимата свърши, а Вие сте решили че е време за промяна! Това е чудесно – то си е чиста мотивация. За нея е достатъчно едно оглеждане в огледалото, стара снимка, и убеждението че това вече не сте Вие. Мотивацията е налице, а ето и нашите съвети, които със сигурност ще Ви помогнат.

как да смъкнем килограмите след зимата


“Почистете“ жилището

Най-лошото нещо, което можете да направите, е да оставите изкушения около вас. Отървете  се от всички нездравословна храни… дарете  ги, ако е възможно. Вие може да сте се отказали от тази храна, но тя може да е необходима и да нахрани някой друг. Защо Ви съветваме това? Защото почти всеки се поддава на изкушения. Ако  знаете че имате в къщи чипс,  сладки и други подобни храни, нещо ще Ви тегли към тях. Може би ще си позволявате нещичко от време на време, а след време по – често. После следват оправдания, а вашата мотивация постепенно ще спадне. Ето защо, най – доброто решение е просто да махнете тези храни от дома си.

Намалете калориите

 Трябва  да разберете, че всъщност калориите които приемате са от значение, не толкова вида на храната която консумирате. Разбира се, това не означава че трябва да ядете тестени закуски, сникърс и снакс. Придържайте се към здравословната храна, но се научете да броите калориите които приемате. Ще Ви е по – лесно, ако си направите предварителен план за следващата седмица – така ще сте наясно какво и колко ще консумирате, така че да не надвишавате калорийния си прием. Например, ако метаболизма Ви е такъв, че изгаряте 1500 калории на ден, трябва да приемате не повече от 1500. Опитайте се да ги намалите до 1200.

Започнете да ходите на фитнес

 Не е много разумно да започвате диета, без съответните упражнения. Тренировките може да помогнат  за увеличаване на инсулиновата чувствителност, за подобряване на вашето кръвоснабдяване, и разбира се за изгарянето на излишните мазнини. Това са само няколко примера от дългия списък на ползите от тренировките. Запишете се на фитнес и го посещавайте без извинения. Вие трябва да се заемете  сериозно с това!Вашата тренировъчна програма трябва да е съобразена с опита Ви, както и със вашата физика. Ако имате слабо развити гръдни мускули, правете повече упражнения за гърди. И обратното – ако тази част от тялото Ви е добре оформена, правете упражненията за нея по – умерено.

“Аз искам просто да отслабна – защо ми е да ходя на фитнес и да правя мускули?“ Това е често задаван въпрос, защото много хора не знаят, че мускулите всъщност карат тялото да гори калории за тяхното поддържане. Освен това, посещенията във фитнес залата няма да Ви превърнат в мускулест културист – освен ако не го искате-защото за това са нужни много други фактори.

Намерете “съмишленици“

Ако имате приятел, който също иска да отслабне, ще Ви бъде много по – лесно ако го правдите заедно. Така ще се подкрепяте взаимно и ще преодолявате нормалните за процеса на отслабване отчайващи моменти. Ако пък нямате такъв приятел, има много форуми и блогове в интернет, където хората спазват различни диети. Пишете там, споделяйте резултати, и обменяйте опит.

Следете резултатите си

Няма по – велико чувство от това, да виждате напредъка си! В началото на вашата диета се измерете и запишете килограмите и мерките си. Мерете се всяка седмица, или на 10 дни, и си водете график на това което сте постигнали. Виждайки това което сте постигнали, ще бъдете мотивирани да продължите напред!


Напишете вашия коментар