Как да си направим свои собствени фитили за вдигане на тежести

Публикувано от Лидия Костова 25/01/2012 0 Коментари Фитнес,

Фитилите за фитнес  подобряват сцеплението на щангите и дъмбелите и ви позволяват да работите над някои мускули до точка на изчерпване. Помагат да поддържате захвата, но и могат да възпрепятстват ефективността на някои упражнения за вдигане на тежести. Фитилите са изработени от дебела тъкан или кожена каишка. Лентите се извиват около китките и около лоста, дъмбела или кабела с който тренирате. За да си направим сами фитили имаме нужда от два стари платнени колани и малко парче домакинска гъба за меката част.

 

фитнес фитили

 

 

 

Стъпка 1


Поставете края на фитила на лоста, така, че да образува примка. Издърпайте края здраво около китката си и вдигнете щангата или дъмбелите.

 

 

 

Стъпка 2


Използвайте големи ножици за да срежете коланите, така че да има около 12см. излишък, след като увиете около лоста. Нанесете секундно лепило към краищата, където коланът е срязан. Повторете този процес на размера на втората лента и оставете лепилото да изсъхне.

 

 

Стъпка 3


Използвайте макетното ножче за да изрежете парче от домакинска гъба с ширината на колана. Поставете парчето върху каишката в точката, където тя се свързва с дланта на ръката и го прикрепете с няколко навивания от изолирбанд.Така парчето гъба ще остане под изолирбанда и ще направи по-меки фитилите за дланта. Повторете това и за другия фитил.

 

Напишете вашия коментар