Как да си направим домашни протеинови барове

Публикувано от Лидия Костова 23/01/2013 0 Коментари Хранене,
Изборът на  здравословен  и питателен  протеинов бар не е лесна задача. Много голяма част от протеиновите барове,  съдържат необикновено количество  захар, хидрогенирано масло, консерванти, и цял списък от  други абсолютно излишни  съставки. Въпреки недостатъците на пакетираните  протеинови барове, ние продължаваме да ги купуваме, защото те съдържат белтъчини, и  са лесни за носене.

протеинови барове

И така, избирането на подходящия за Вас протеинов бар, може да бъде трудно и дълго. Затова, в тази статия ще Ви научим как сами да си направите протеинови барове! Никак не е трудно – следвайте петте лесни стъпки, а след това се насладете на вкусния резултат. Направете си сами протеинови барове, които ще са много по – здравословни, евтини и вкусни от тези, които можете да си купите.

Стъпка 1

Изберете вашия протеин на прах и добавете  брашно към него. Изключително важно е  да изберете брашно, което  може  да се консумира  в сурово състояние: кокосово брашно, бадемово брашно или зърнено брашно, като овесеното  брашно например.

Стъпка 2

Смесете протеина на прах и брашното с  мляко. Можете да използвате краве мляко, кокосово мляко в картонена кутия, или пък  бадемово мляко. Ако искате, можете да добавите и орехи смлени много ситно. Постарайте се да  добавите достатъчно течност, за да направите тестото. Целта е да направите такова тесто, че да можете да оформите баровете с ръцете си.

Стъпка 3

Идва моментът да оформите баровете от тестото.Ако след смесването на съставките, тесто е прекалено влажно или лепкаво, за да ги оформите, добавете кокосово брашно или пък казеин прах,  докато не получите желаната консистенция. Трябва да можете да направите баровете с ръце, затова е важно да получите достатъчно сухо тесто. Ако пък получите прекалено сухо тесто, добавете още мляко, но не прекалявайте! По ваше желание можете да добавите нарязани на дребно ядки, но имайте предвид че това ще се отрази на калориите на вашите барове.

Стъпка 4

Разтопете шоколад на водна баня или в стъклена купа. След като се стопи, потапяйте  баровете в шоколада. Може да използвате тъмен натурален шоколад. Той е по – богат на антиоксиданти и е диетичен, защото не съдържа много захар, а има и такъв в който изобщо няма захар. Горчивия вкус на шоколада отлично се съчетава със сладкия пълнеж. Ако не го харесвате, можете да използвате и обикновен шоколад – изборът е ваш.

Стъпка 5

Поставете баровете  във фризера за по-малко от 30 минути и бум! Те са готови,а Вие можете  да ги сложите в сака си за фитнеса, а може и да си ги хапвате в къщи!

Напишете вашия коментар