Как да се изчистим от мазнините и да качим маса едновременно

Публикувано от Лидия Костова 14/07/2011 0 Коментари Фитнес,Хранене,

Би било много хубаво, ако можеш да влезеш във фитнес залата и да изгаряш мазнини и да трупаш мускули едновременно. Но дали наистина е възможно да свалиш излишните мазнини и да направиш хубави мускули? И, ако това е възможно как може да се направи, без да се нарушат законите на физиката? Това е възможно, стига да се спазва правилен хранителен режим, да се правят правилни упражнения и да се приемат подходящи хранителни добавки.

Процес по чистене и качване 2 в 1Технически, да се правят мускули и да се горят мазнини едновременно, изглежда невъзножно, защото тялото има нужда от около 2500 калории, за да започне да прави мускули. Така, че всеки ден трябва да си набавяте около 350 калории повече. Но, за да започнете да горите мазнини, всеки ден трябва да изяждате около 500 калории по-малко.

Има два начина да се постигне трупане на маса и изгаряне на мазнини едновременно. Първият начин е да се приема ниско калорийна диета, 500-100 калории по-малко, и да се приема хранителната добавка протеин. Това се прави 5-6 дни седмично. След това, 1-2 дни седмично, приемайте 500-1000 калории повече, отколкото изгаряте. Вторият начин, който може да бъде много по-труден, е да се спазва нискокалорийна диета, докато се вдигат тежести, в продължение на 3-5 седмици, след това да се прекарат 1-2 седмици на по-висока калорийна диета. В този случай е добре да се приемат хранителни добавки креатин и протеин за енергия.

За трупането на маса помага и хранителните добавки съдържащи аминокиселини. Аминокиселините спомагат за възстановяването на мускулните тъкани. Те участват също и в растежа и развитието на мускулатурата. Когато се приемат аминокиселини, трябва да се приемат и достатъчно калории, тъй като има опасност, клетките да ги използват за гориво, вместо като структорни единици. Препоръчително е да се приемат около половин час след тренировка, когато организмът е склонен към по-пълноценно усвояване на приетите вещества.

Разбира се, нито един от двата начина няма да проработи, ако не тренирате. Не трябва да прекалявате, тъй като вече имате лек калориен дефицит. Например, можете да тренирате три дена седмично, като вдигате тежести 30-40 минути и на четвъртия да се упражнявате повече, като вдигате тежести 60-90 минути.

Ако искате да правите кардио, просто включете 10 минути кардио преди всяка тренировка. Ако сте в калориен дефицит, правенето на повече аеробни тренировки, може всъщност да спре натрупването на мускули.

Не е невъзможно да правите мускули и да горите мазнини едновременно. Всъщност, това е много постижим и предвидим процес, стига да се спазва правилния хранителен режим и да се приемат подходящите хранителни добавки.

Тренирайте разумно, изгаряйте излишните мазнини качествено и трупайте мускулна маса на правилното място в организма!

Напишете вашия коментар