Как да правим поддръжка на бягаща пътека

Публикувано от Лидия Костова 16/12/2013 1 Коментари Новини,

Смазване на пътечката

За да се намали триенето по време на тренировка и намаляване на износването, смазочните масла могат да се прилага директно върху долната част на колан-протектора. Повдига се едната страна на колана и с докосване се проверява дали е смазана. Ако повърхността е мокра не е необходимо смазване. Ако повърхността е суха, се повдига едната страна на колана и в същото време се прилага лубрикант на борда. Пуснете пътеката на свободен ход на най-малка скорост за 3-4 минути. Проверете дали е смазано добре като ходите с бавна скорост 3-4 минути. Това помага при разпространяването на лубриканта.

ЗАБЕЛЕЖКА:

Да не се прилага смазване през борда.
Излишъкът от смазка трябва да бъде изтрит.
Лубрикант може да се слага, когато триене се увеличи. Това се налага на всеки 50 часа работа. Не забравяйте, че това е само насока на базата на средната употреба бягаща пътека.

Преди почистване и смазване извадете захранващия кабел. Степента на триещите се части влияе върху работата и дълготрайността на устройството, следователно трябва периодично да смазвате частите, където има триене. Гаранцията се анулира ако повредите са произлезли от неправилно поддържане.

Как да проверим има ли нужда от смазване

1. Изключете уреда от бутона или от захранващия кабел

2. Сгънете ивица в позиция за съхранение.

3. Докоснете гърба на лентата.

Ако повърхността е хлъзгава - не е необходимо да се смазва.

Ако повърхността е суха, нанесете подходяща силиконова смазка.

Смазване движещите се части

Смазването става по следния начин:

1. С мека, суха кърпа почистете повърхността между лентата и борда.

2. При спряна лента нанесете смазка равномерно върху вътрешната страна на лентата и борда.

3. Периодично смазвайте предната и задната част валяка, за да се гарантира правилното функциониране.

 

1 Коментари

поддръжка на пожарогасител:
20/12/2013, 01:51:17 PM
Отговор

Чудесно е , че попаднах на този блог и видях как мога да почистя пътеката.Дори не ми беше хрумвало че под нея може да се почисти и че има нужда от това. Но добре че ни пишете още преди почистване и смазване да извадим захранващия кабел. Степента на триещите се части влияе върху работата и дълготрайността на устройството, следователно трябва периодично да смазваме частите, където има триене. Гаранцията се анулира ако повредите са произлезли от неправилно поддържане.Има доста голяма логика в това,което ни пишете и още сега ще започна почистването, за да не се появи някакъв сериозен проблем,който и гаранцията да не може да оправят.

Напишете вашия коментар