Как да подобрим предмишниците с упражнения

Публикувано от Лидия Костова 24/01/2012 1 Коментари Упражнения,

Предмишниците са мускулите между китката и лакътя, на предната и задната част на ръката. Силните и развити предмишници подобряват цялостния вид на ръцете, а и също са функционални във вашето ежедневие и във фитнеса. Силните предмишници увеличават якостта на сцепление, а това ви дава възможност да вдигате по-големи тежести и да се справяте с повече ежедневни натоварвания.

 

предмишници

 

 

 

Упражнение 1


Прикрепете тънко въже към малък лост и закрепете тежест в долния край. Задръжте лостта с дланите надолу и дръжте ръцете изправени на нивото на раменете. Извъртайте лостта нагоре за да навивате въжето, така че с въжето да усещате натоварване от теглото. Сваляйте теглото чрез обръщане на посоката, като се стараете да поддържате същата линия.

 

 

 

Упражнение 2


Застанете в широк разкрач, ако е възможно на широчината на раменете ви, и дръжте лоста стабилно и изправено. Свивайте лостта до нивото на рамото като сте хванали лоста в надхват, след това го свалете до началото и повторете.

предмишници упражнения

 

 

Упражнение 3


Седнете на пейката, леко наведете напред, вземете лек дъмбел и поставете предмишниците си върху бедрата. Задръжте дъмбела на по-малка ширина от ширината на раменете. Свивайте теглото нагоре и надолу бавно, използвайки само китките си. Повторете движението с дланите нагоре, за да работите за долната страна на предмишницата.

упражнение за предмишници

 

 

Упражнение 4


Застанете в широк разкрач на нивото на раменете, или седнете с изправен гръб с по един дъмбел във всяка ръка. Дръжте ги дланите обърнати навътре. Свийте тежестите до раменете си, като държите ръцете си в една и съща позиция през цялото движение. Спуснете дъмбелите бавно и повторете.

 

Упражнение 5


Провиснете на лост, за да подобрите цялостната си сила на сцепление в преден и заден захват. Опитайте се с една ръка за още по-добър захват.

Ако искате да имате по-силен хват за по-големите тежести, използвайте тренировъчни фитили.

 

1 Коментари

Todd:
04/03/2012, 12:47:48 AM
Отговор

Много добри упражнения! Наистина се усеща резултат!

Напишете вашия коментар