Как да отслабнем здравословно

Публикувано от Лидия Костова 21/04/2020 0 Коментари Фитнес,

От самото заглавие на днешната ни статия сами можете да си направите заключение, че в редовете по-долу ще споделим с всички читатели как да се справят със загубата на телесна маса, без това да навреди на цялостното им здравословно състояние. Ако до този момент сте били на мнение, че здравословното отслабване е изключително бавен, скъп и мъчителен начин, то трябва да знаете, че истината е съвсем различна.

Ще се опитаме да разкрием пред вас няколко тайни, за които вероятно не сте предполагали. Ще посочим основно какви са ползите и въобще как да процедирате, ако сте сметнали за правилно да се доверите именно на този метод.

Какво трябва да знаем за здравословното отслабване

  • При здравословното отслабване човек не гладува;

Това е едно от основните неща, които трябва да знаете, ако сте решил ида процедирате именно по този начин. Забравете за гладуването и нечовешките диети, тъй като няма да ви се налага да преминавате през подобни ограничения, които несъмнено успяват да стресират човешкия организъм.

В никакъв случай това обаче не значи, че човек трябва да се храни със същото количество храна, което до момента е приемал. Ясно е, че порциите трябва да се намалят, но това въобще не означава, че трябва да гладувате. Хубавото на една здравословна диета е, че тя ни насочва към точните грамажи, а те са точно онова, от което тялото ни се нуждае, за да се чувстваме свежи и енергични през целия ден.

Тук следва да се обърне още внимание и на здравословното състояние на човек, както и начина му на живот. Добре е да знаете, че хората, които прекарват няколко часа в седмицата във фитнес залата и паралелно с това са решили да се хранят далеч по-здравословно, то резултатите при тях със сигурност не ще закъснеят.

В началото промяната в порциите ще ви се струва доста плашеща, но на човешкия организъм му трябва една седмица, за да свикне с промяната и да не изпитва глад. Научаваме се колко трябва да консумираме, както и самите пропорции протеини, въглехидрати и мазнини. Постепенно след това започваме да сваляме излишните килограми и да придобиваме точно онази фигура, за която цял живот мечтаем.

Онези от вас, които са се подлагали на нездравословна диета, знаят, че именно едно такова драстично лишение ни кара да се чувстваме уязвими, нервни и лишени от енергия. Освен всичко това обаче, бързо свалените килограми се връщат много по-бързо и накрая осъзнаваме, че всичките усилия, които сме положили, са били на вятъра.

  • При здравословното отслабване всички храни са полезни – внимаваме най-вече за количествата и редовността;

Някой от диетите изискват от нас да изключваме цели групи храни от менюто си, което всъщност не е никак здравословно за човешкия организъм. При здравословния метод за отслабване това не е наложително.

Помнете, че организмът ни се нуждае от разнообразна храна, за да си набави целият спектър от витамини, хранителни вещества и минерали. Монодиетите не са в състояние да набавят всичко това за организма. Разбира се, вие ще отслабвате, но ще губите най-вече от мускулната си маса, което реално ще ви лиши от енергия, необходима ви, за да се чувствате здрави, активни и тонизирани.

Здравословното състояние не е бързо, но е трайно. Ако искате да се лишите от няколко килограма, които ви карат да се чувствате недобре в собственото си тяло, то нашият съвет е да се доверите на здравословния метод за отслабване. По този начин няма да се сблъскваме отблизо с йо – йо ефекта, което е достатъчно ясна предпоставка да заложим именно на него.

Онези от вас, които вече са направили своя избор и са заложили категорично на това да се хранят здравословно, да тренират и един ден да постигнат мечтаните резултати, то добре би  било да се информират достатъчно по темата. Винаги можете да се свържете със специалист, който да ви насочва и да отговаря на множеството ви въпроси.

Предлагаме ви още да посетите онлайн магазина FitnesHrani.com, където сме сигурни, че ще попаднете на полезна информация, задоволяваща любопитството ви, свързано със здравословното хранене и начин на живот.

Напишете вашия коментар