Как да направите плосък корем без преси

Публикувано от Лидия Костова 30/01/2013 0 Коментари Фитнес,

Искате страхотен корем? Правите коремни преси почти всеки ден, но не можете да изгорите коремните мазнини и да постигнете изваяните плочки, за които мечтаете? В тази статия ще се опитаме да спрем тази лудост по коремните преси,  и да Ви научим как точно да моделирате корема си.

Заблуди  за коремните мускули


Подари някаква причина много хора мислят, че коремната област не реагира на последователни тренировки по начина, по който реагират другите мускули. Защо принципите за растеж на мускулите работят при определени мускули, а не са ефективни при други? Мускулите в коремната област са същите като другите мускули във вашето тяло. Тренирайте ги достатъчно и ще пораснат. Някои хора обаче  прекаляват.

Вероятно една от причините е, че нашата „коремна мания” се подклажда много лесно. Коремните упражнения могат да се изпълняват навсякъде и никой няма да ни изрита след 20 минути от мястото, което сме избрали. Коремните мускули се възстановяват бързо, което позволява да бъдат тренирани по-често. Простотата и лекотата правят коремната тренировка прекалено лесна.

Виждаjе перфектни кореми по кориците на списанията, попадаме на статията „Убийствена коремна тренировка” и вярваjе, че тези упражнения ще Ви накарат да изглеждаме страхотно. Нещо повече – правите упражненията по-често, за да видите по-бързи резултати.

 

 

Истината за коремните мускули


Ето я и истината за коремните упражнения. Когато тренирате, използвате натрупана енергия. Мазнините са една от формите на натрупаната енергия. Колкото по-тежка и изморителна е вашата тренировка, толкова повече енергия използване. Ако използвате по-големи мускули, тялото ви ще използва повече енергия. Например, подскоците с разтваряне на ръцете и краката изискват повече енергия от блинкинг упражненията.

Директната коремна тренировка може и да прави чудеса за развитието на мускулите, но не изисква значително количество енергия. Разбира се, че е нужна определена енергия за изпълнението на коремни преси, но това количество не е достатъчно, за да изгорите калориите, които искате.Ако не правите и други упражнения, които да тренират големите ви мускули и да предизвикат изгаряне на мазнини, коремът ви ще си остане какъвто е бил.

Важно е също и какво слагате в корема си. Много експерти съставят различни списъци с храни, които изгарят мазнини.  Започнете с овесени ядки, добавете бадеми, говеждо, мляко, сьомга, сардини, свинско и пилешко месо, кафе, зелен чай – всъщност екстракт от зелен чай – и люти чушки.Яжте тези неща всеки ден и гледайте как мазнините ви се топят….но не съвсем!

Въпреки че тези храни могат да се намерят в почти същия вид, в който се срещат в природата, те няма да смалят талия ви мигновено. Натуралните храни са страхотни, но те не могат сами да изгорят мазнините. Не можете цял ден са лежите на дивана и да ядете пържоли и авокадо с надеждата да се събудите с плосък корем.Това, което помага, е ограничаването на количеството храна, което консумирате. Да, храните от списъците с продукти, изгарящи коремни мазнини, са много подходящи, но не са решение на проблема. Добавянето им във вашето ежедневно меню няма да има полза, ако не започнете да премахвате лошите храни.

Трябва да намалите количеството храна, която консумирате. Ако продължавате да приемате същото количество всеки ден, докато в същото време имате значително количество натрупани мазнини, тези допълнителни мазнини никога няма да бъдат използвани. Намалете количеството храна, което консумирате и тялото ви ще бъде принудено да използва запасите от мазнини, за да си набавя енергия. Приемът на по-малко калории, по-малко вредни храни и повече натурални продукти ще ви помогнат да постигнете по-плосък корем.

 

 

Перфектната комбинация


Нискокалоричната диета изглежда просто решение, но всъщност с нещата не приключват с нея, защото трябва да правите подходящи упражнения. Вместо да се насочвате специално към корема, фокусирайте върху смесени движения. Тренирайте цялото си тяло, за да използвате повече натрупана енергия, тоест мазнини, и разкрийте мускулатурата на корема. Имате някакви коремни мускули, но за да ги разкриете, трябва да тренирате цялото си тяло.

Вместо да правите безкрайни коремни преси, започнете да тренирате основните мускулни групи. Например, тренирайте краката и седалището. Така освен да горите калории, вие изграждате мускули и оформяте долната част на тялото. Добре оформеното дупе ще накара талия ви да изглежда по-малка. Моята квадратна талия започна да изглежда по-малка, след като оформих обло седалище. Спрете да правите коремно-тазобедрени повдигания и мостове. Ако използвате с добра система за трениране на цялото тяло, няма да пренебрегване коремната област. Трябва ви тренировка, която да практически да изпълни този план? Тогава пробвайте вариациите на коремните преси, които натоварват цялото тяло.

 

 

Напишете вашия коментар