Как да направим кардиото забавно

Публикувано от Лидия Костова 12/02/2013 0 Коментари Фитнес,
Никой не харесва кардиото. Обаче несъмнено то е важен компонент от един пълен фитнес режим (ако не правите никакво кардио, правите нещо погрешно). Както и да е, кардиото не трябва да бъде досадно.

Кое кардио-упражнение е най-отегчително?

Победителят в  категорията на най-отегчителното кардио упражнение е карането на велоергометър!

Главната причина за неговата отегчителност е фактът, че не се движите, не постигате никаква незабавна цел. Като цяло, най-отегчителните кардио  упражнения са тези, които Ви държат на едно място, въпреки че Ви изморяват. Това наистина е неприятно  усещане. Представете си го, като да гледате телевизия в продължение на 30 минути, но да сте без дъх през цялото време. Карането на велометър е главен пример за този вид упражнения. Кардиото не бива да е отегчително и скучно. Ето защо, в тази статия ще Ви предложим няколко съвета, как да направите вашето кардио по – забавно.

забавно кардио

 Разнообразие

Ако винаги сте правили един и същ  вид кардио, ще се отегчите от него. Ще видите по-добри резултати от разнообразяването на кардио източниците, понеже вашето тяло е принудено да се настройва към всеки нов стимул Разнообразието или липсата на такова, е отговорно за неуспеха  на повечето кардио програми, заедно с много други неща в живота. Да правиш точно същото нещо отново и отново е бърз начин да се отдръпнете от него, и кардиото не е изключение.

Напредък

Без забележим напредък, Вие вероятно ще се отдръпнете от кардиото. Напредъкът идва в две форми - визуална и умствена.Визуалният напредък е да виждате как тлъстините напускат тялото Ви за период от време. Вие няма да забележите тази промяна докато не си направите снимки преди и след, защото виждате себе си всеки ден, и никога няма да забележите дневната промяна, но ще забележите някои промени след няколко месеца. Направете си снимки преди да започнете вашата кардио програма и всеки месец правете нова. Умственият напредък е да ставате все по-добри в това, което правите за период от време. Как да поддържате умственият напредък? Просто водете дневник за продължителността и интензивността на вашите кардио упражнения. След няколко месеца кардио тренировки ще сте способни да погледнете назад в дневника и да видите вашия напредък.

MP3 плейъри

Евтини и способни да съхраняват много песни, МР3 плеърите са страхотни за зареждане на песни от вашия компютър. Макар че iPod са по-популярни, а МР3 плеърите излизат от мода, има много от тях с напълно достъпни цении, които все още могат да съхраняват достатъчно песни. Честото зареждане на нови песни в плеъра може да бъде малко досадно, а слушането на едни и същи песни също може да доскучае….но въпреки това, плейърите са чудесен начин да се забавлявате по време на вашата кардио тренировка.

 Кога  трябва да изпълнявате  кардио тренировката?

Кардио упражненията  трябва да се извършват през цялата година, независимо дали се стремите към наддаване на маса, към отслабване, или се опитвате  да поддържате дадено тегло. Ползите от качественото кардио  са толкова много и осезаеми, че просто няма смисъл да продължавате  напред без него. Бодибилдърите често правят грешката да асоциират кардиото изключително със загубата на тегло (мазнини). Манталитетът „аз нямам нужда да отслабвам сега, затова не се нуждая от кардио” не е правилен. Ползите от кардио  упражненията  не спират само до  загубата  на мазнини. Те  също повишава здравето на сърцето и белите дробове, стабилизират  стреса и изграждат  издържливост. Ако  правите кардио   упражнения през цялата година, Вие със сигурност ще продължите  да прогресирате.

 

 

 

Напишете вашия коментар