Как червените боровинки са полезни за здравето?

Публикувано от Лидия Костова 12/05/2012 0 Коментари Здраве и красота,

Червените боровинки, най-често се сещаме за тях само около Коледа, но те предлагат много повече от просто едно леко и вкусно ястие. Те също така предлагат много ползи за здравето, ако бъдат приложени като при един всекидневен режим. Червената боровинка е малък вечнозелен храст с червени плодове и бледо розови цветя, роден в Северна Европа, Източна Канада и източната част на САЩ.

Червената боровинка може да се намери под формата на плодове, сок, екстракт, хапчета и капсули. Хапчетата са лесно достъпни и се намират в повечето магазини за здравословни храни и онлайн. В допълнение към това, че е по-евтина алтернатива на лекарства с рецепта, хапчетата от червена боровинка засилват цялостното здраве и кондиция.

червена боровинка

 

Подобряване на здравето и кондицията


Тъй като червените боровинки съдържат изобилие от естествени антиоксидантни – съединения като полифеноли (феноли и флавоноиди), те са от полза за намаляване на рисковете при много заболявания и рак, като по този начин се стимулира цялостното добро здравословно състояние. Използването на хапчета от червена боровинка намалява окислението на липопротеини, което намалява риска от сърдечни заболявания.

Хапчетата от червени боровинки са от полза за промиване на бъбреците, като се намалява риска от камъни в бъбреците. В допълнение, червените боровинки съдържат свойства, които потискат бактериите да се придържат към зъбите и венците, при което намаляват риска за натрупване на плака и пародонтоза.

 

 

Предотвратяване на инфекция на пикочните пътища


Една от основните ползи на хапчетата от червени боровинки е предотвратяване на инфекциите на пикочните пътища (ИПП), който е общ хроничен проблем на здравето сред жените. Червените боровинки съдържат анти-адхезионни свойства в рамките на антиоксиданти, които пречат на бактериите (предимно Е Coli) от прикрепяне към пикочния мехур. По време на проучване на администрирането на екстракт от червена боровинка, нито един от дванадесет пациенти са имали инфекция на пикочните пътища.

След две години проследяване, осем от дванадесетте жени, които продължават да приемат екстракт от червена боровинка съобщили за липса на инфекция на пикочните пътища и нямали странични ефекти. Беше направено заключението, че препарат от червена боровинка с високо съдържание на фенолни може напълно да предотврати инфекции на пикочните пътища при жени, които са обект на повтарящи се инфекции.

 

 

Облекчаване на обриви на слабините


Обривите на слабините, са резултат от повърхностна гъбична инфекция на кожата, е общ неудобен проблем, причинен от топлина, влажност, влажни гънки на кожата, или тесни дрехи. Хапчетата от червена боровинка помагат за облекчаване на сърбежа дискретно. Червените боровинки съдържат витамини и хранителни вещества, които могат да помогнат за възстановяване на рН баланса и намаляване на възпалението.

 

 

Детоксикация на тялото


Червените боровинки са полезни за детоксикация на тялото от вредни организми, които претоварват тялото и спират естественото прочистване на тялото. Червените боровинки съдържат бактериални анти-адхезионни свойства, които поддържат тялото чисти от токсините. Червените боровинки са добър източник на витамин C, антиоксиданти, витамин К, диетични фибри, манган, калий, витамин А и проантоцианидин, които съдействат за почистване и промиване на бъбреците. В допълнение, боровинките са от полза за прочистване на лимфната система, помагат при елиминирането на мазнините и неутрализиране на отпадъчни продукти в организма.

 

Капсули от червена боровинка срещу сок от червени боровинки


Приемането на капсули от червени боровинки, вместо пиенето на сок, доставя алтернатива за тези, които не обичат вкуса на сока. Капсулите са по-силни от сока. Капсулите от червени боровинки обикновено идват от 100% червени боровинки, а сокът е по-разреден и по-малко ефективен. Ако държите на вашия калориен прием, хапчетата от боровинки ще ви предпазят от приемането на прекалено много калории. Прочетете етикета, за да потвърдите, че хапчетата съдържат 100% червени боровинки за да получите най-големи ползи.

 

Напишете вашия коментар