Как бодибилдингът може да ви помогне да спрете цигарите?

Публикувано от Лидия Костова 29/09/2011 0 Коментари Здраве и красота,
Тази статия ще ви даде съвети за  да отвърнете  на удара и да се  мотивирате да продължите  с борбата срещу тютюна. 

Колко лошо е пушенето и защо отказването  на цигарите е толкова трудно?


Според Националния Институт на здравеопазването, пушенето уврежда почти всеки орган в тялото, причинява 87% от смъртните случаи от рак на белия дроб и допринася за заболявания на белия дроб, сърцето и кръвоносните съдове, мозъчен инсулт, катаракта и други видове рак. Също така не вещае нищо добро за социалния статут или връзки.

цигари и фитнес

Защо се  спира толкова трудно?


Никотинът води до пристрастяване. Това те кара да се чувстваш спокоен и отпуснат.

Как тренирането може да помогне?


Културизмът  помага да управлявате глада. При отказ на тютюнопушенето, ще трябва да управлявате вашето  страстно желание за цигара и желание да държите тази цигара в ръката си.
Като спортист , вие знаете как да управлявате глада. Вие сте били в много ситуации, когато хората се хранят с боклуци, а вие сте се въздържали. Можете да използвате същите техники, които помагат  за  управлението на глада за бургери и картофки.

Бодибилдингът  ще ви помогне да управлявате вашите симптоми. Когато се откажете  от пушенето, неминуемо ще почувствате симптоми на абстиненция, включително депресия, безсъние, неспокойство, липсата на фокус, глад .

Бодибилдингът кара  хората да се  чувстват добре. Той повишава производството на ендорфин в  тялотои вие се чувствате добре. Освен това се  чувствате по-добре от  цялостния   външен  вид, когато сте редовен културист. Тежката  тренировка със сигурност ще ви отпусне. Бодибилдингът може да ви помогне да управлявате съня си.

 Допълнителни съвети, които може да са ви от полза в отказването на цигарите:

  1. Определете си дата,от която вече няма да сте пушач

  2. Споделете със семейството, приятели и колеги, когато  имате намерение да  откажете цигарите.

  3. Предвидете  цялото предизвикателство и си определете план за действие.

  4. Споделете с вашия лекар, при нужда от помощ.


Тренировките  ви дават постоянство. Начинът на живот, който създава спортът е в помощ на преследването на цели. Животът без тютюнев дим е по-чист и добър.

 

Напишете вашия коментар