Искате големи гърди? Прочетете това и го постигнете!

Публикувано от Лидия Костова 23/08/2013 0 Коментари Упражнения,
Всеки иска огромни гърди, ясно и просто. Твърде често срещано е да видите неопитни повдигачи да робуват на безкрайни сетове от пейка преси и кабелни кросоувъри в търсене на пълни, дебели гърди. Реалността е, че няма нищо сложно за изграждане на впечатляващи гърди. Крайната точка за грамадни гърди е последователност, усилия и постоянна прогресия за тегло и повторения.

големи мускулести гърди

Гръдните мускули се състоят от две основни глави, гръдната голяма и гръдната малка. За да стимулирате гърдите използвайте тежести за едно от двете движения: натиск или флайс. Ако искате най-големите резултати от тренировките Ви за гърди, то истинските постижения се крият в пресовите движения. Флайсът може да намира своето приложение от време на време, но нищо не може да се сравни с общия анаболен ефект от движенията за натиск с висока интензивност. Говоря за основните, повдигания, като например тежки лостови преси, преси с дъмбели и повдиганията с широк захват. Оставете пек-дековете и кабелните кросоувъри за края на Вашите тренировки .... Концентрирайте се първо върху претеглените упражнения.

Както казах и преди изграждането на здрав и добре развит гръден кош е доста просто. Няма никакви тайни, магически формули или техники-убийци, които ще "шокират" гърдите Ви за огромен растеж. Придържайте се към основните преси и се фокусирайте върху претоварването и прогресията и ще видите впечатляващи постижения. Ето някои от най-ефективните повдигания за напомпване на мускули върху гръдния кош:

Плоска / Наклонена / Спадаща (Decline) преса с лост на пейка:

Стандартната лостова преса е основата на всяка ефективна рутина за трениране на гърдите. Това основно движение ще Ви позволи да се справите с най-голямата тежест при определен диапазон на движение. Наклонът на пресата ще се измести повече от стреса в горната част на гърдите, докато спадът ще направи обратното, което е насочено към по-ниската / външната област. Плоската преса работи еднакво за горните и долните региони. Аз силно препоръчвам стандартната лостова преса като основен компонент на гръдната Ви рутина.

Плоска / Наклонена / Спадаща преса с дъмбел:

Пресите с дъмбели е друго основно и много ефективно движение за стимулиране на развитието на гърдите. Основното предимство, което те имат над лоста е, че те позволяват да се движите чрез по-естествен обхват на движението, помагайки Ви да предотвратите раменна контузия. Те предпазват от силов дисбаланс, когато едната ръка не може да „измами” за другата. Единственият недостатък е, че тази преса не е в състояние  да се справи с толкова много тегло. Като цяло стандартната дъмбел преса е страхотно движение, което дава възможност за голяма гръдна стимулация.

Падове с широк захват:

Изумително движение за гръдния кош, което често се пренебрегва. Уверете се, че използвате по-широк захват и се наведете напред, за да премине стреса от трицепсите върху гръбните Ви мускули. Ако натискът на собственото Ви телесно тегло не е достатъчен винаги можете да добавите тегло с помощта на колан с тежести. Падовете са отлично движение за цялостното развитие на гърдите.

Напишете вашия коментар