Има ли връзка между секса и мускулния растеж?

Публикувано от Лидия Костова 27/09/2011 0 Коментари Фитнес,

Цинк и нивата на тестостерон


Потенциално една  от най-важните връзки между секса и изграждането на мускулите е цинк нивата  в тялото. Цинкът е критично  хранително вещество, което се изисква за правилен  растеж и развитие на сперматозоидите и когато нивата намалеят, често се стига до безплодие.

В допълнение към това, цинкът също играе ключова роля в развитието на мускулите, тъй като е тясно свързан с общите нива на тестостерон. Когато са ниски нивата  на цинк в тялото, е по-вероятно да бъде забележимо по-малко  полово влечение, както и трудност с генерирането на по-чиста мускулна маса.
вреди ли секса на фитнеса
За да се предотврати това да се случи,  се уверете, че не само поддържате здравословни нива на либидото. Допълнете  вашата диета с  храни, богати на цинк като:  стриди, миди, пшеничен зародиш, черен  дроб, кашу, кедрови и орехови  ядки.

Сексът и нивото на силата


Повечето хора забелязват, че веднага след секс се чувстват много спокойни  и често искат да заспят веднага.

В този момент има   много високо освобождаването на окситоцин в организма, който служи наистина да се отпуснете и може да се почувствате малко по-слаби, отколкото преди секс. Това облекчение не трае за продължителен период от време и вие ще се върнете скоро към обичайните  си хормонални нива в организма.

Въздействие на пола върху общите нива на тестостерон


При повечето мъже, колкото по-често правят секс, толкова по-високо ще е либидото. Ако си дадете почивка,  на пръв поглед либидо ще се увеличи, но с течение на времето ако освобождаването не се постига, нивата може да започнат  да спадат .

Проучванията показват, че когато се повишава  нивото  на тестостерон в организма,  има положително въздействие върху нивата на либидото. Затова, когато нивата на тестостерон са по-високи,  ще има по- голямо желание за  сексуален акт.

Сексът и фокусът


Влиянието на пола върху изграждане на мускулите е по   отношение на нивото на фокуса. Задържането на вниманието  във фитнеса е  от  решаващо значение за оптимални резултати. В някои екстремни случаи, ако сте   обсебени от идеята за сексуална активност, това може да ви   даде предимство  за по-добра тренировка. Ще има значително въздействие върху  крайните разултати.
За много хора това никога няма да бъде проблем- тренировката и  желанието за тренировка е равно на това  да са  по-сексуално привлекателни, тъй като тренировката за голяма част  от хората  е начин  да  изглеждат по- добре за противоположния пол. Така че, като поддържате   своите тренировки редовно, ще спомогнете  за по – голямо самочувстие и сигурност в обществото.

 

Заключение


Добрата новина е, че тези, които са с по-активна роля в редовните тренировки и поддържането на добра диета, е много по-вероятно да бъдат здрави и по този начин, много по-сексуални.

Както и с всичко в живота, балансът е ключът към всичко добро за здравето.  Не трябва да имате никакви притеснения за поддържане на здравословен сексуален живот, докато повечето от вашите усилия  са насочени за изграждане на мускули във фитнеса.

 

Напишете вашия коментар