Хранителни режими - важни ли са наистина

Публикувано от Лидия Костова 18/08/2020 0 Коментари Хранене,

В последно време стана изключително модерно всеки в Интернет да издава своите „невероятни тайни“ към успеха. Под „успех“ най-често се има предвид: „изчистени плочки за месец“, „развит гръб за две седмици“ и любимото на всички: „стегнато тяло за лятото за 15 дни“.

Стига, да си го кажем направо – това няма как да се случи, освен ако някой не е откраднал магическата пръчица на Хари Потър. Това все още не се е разчуло, така че нека останем здраво стъпили на земята.

Стегнато тяло не се постига от вчера за днес. Няма „пряк път“, няма скрити пътечки, нито ясно отъпкани маршрути и точни алгоритми за постигане на всичко гореизброено. Защо?

Причината се крие в това, че всеки човешки организъм е напълно отделен и за всеки важат различни дози, различни тренировки и най-важното – различни диети, съобразени с начално (стартово) тегло и т.н. Прост пример: няма как момче на 20 години, тежащо 70 кг, искащо да качи чиста мускулна маса, да яде същите неща, в същите количества, колкото и 90-килограмово момче на същата възраст, със същата цел.

Първо, те най-вероятно са с различни телесни структури (ендоморф, мезоморф, ектоморф), със сигурност имат различно активно тегло (от общата телесна маса изваждаме излишните килограми). Казано на разговорен език – 90-килограмовото момче е „по-мазно“ от 70-килограмовото и яденето на едно и също количество храна ще обърка организма и най-вероятно е да стигнем до провал.

Защо са важни хранителните режими

Нека оставим настрана всичко онова, което ни говорят за това как не можем да живеем без правилна диета. Не напразно е използвана думата „диета“.

За да сме здрави трябва храна и онези, които се страхуват от нея, обикновено не постигат нищо. Храната е своеобразно „гориво“ за организма и той няма как да секретира важните за развитието ни вещества, без ние да вкарваме такива отвън.

Тук идва и моментът, който ще е посветен на хранителните добавки, предлагани във FitnesHrani.com. Те не трябва да са основната ни храна, а следва да бъдат използвани тогава, когато ставаме жертва на забързаното си ежедневие и не можем да изядем порция качествена храна.

Важна вметка е това, че хранителните добавки не са пряк път към мускулите, които мечтаете. За това не се разочаровайте, че креатинът не ви е дал онези ръце, които има баткото от залата.

Най-вероятно баткото спазва и правилен хранителен режим, който му дава всичко необходимо, за да прави тези ръце. Вместо да се лутате безпомощни, отидете при баткото и го попитайте какво яде, а не какви прахчета пие.

Ако нямате батко в залата, то доверете сe на FitnesHrani.com. Тук ще намерите проверена информация, базирана на горчив опит – опит в залата, опит в кухнята и най-важното опит с хранителните режими.

Какво трябва да знам за хранителния режим

В началото засегнахме темата за това, че всеки организъм е различен и това, което действа за едни е противопоказно за други. Е, сега ще дадем светлина на това твърдение.

Навсякъде върлува мнението, че хранителните режими са изключително скъпо удоволствие. Това донякъде е вярно, но важи изцяло в случаите, в които се готвите за олимпийски игри.

Ако тренирате на лостовете пред входа, за да сте в прилична форма и целта ви е да поддържате телесен тонус, не ви трябват 2000 лв. месечно, за да се храните правилно. Бъдете съобразителни и не харчете излишни пари за храни, чиято стойност и производител не познавате.

Напишете вашия коментар