Храни съдържащи пробиотици

Публикувано от Лидия Костова 23/02/2012 0 Коментари Хранене,

Ако имате хронични проблеми с храносмилането, консумирането на храни, които съдържат пробиотици може да помогнат. Пробиотиците може също да помогнат за лечение на инфекции на пикочните пътища и гъбични инфекции, лечение на диария и предотвратяване на обикновената настинка. Консултирайте се с лекар преди добавянето на всяка нова храна към вашата диета, особено ако имате здравословни проблеми или алергии.

кисело мляко пробиотици

Кисело мляко


Кисело мляко, което е обозначено, че съдържа "живи и активни култури" съдържа пробиотици. Пробиотиците, които също са известни като "добри бактерии", помагат за преобразуването на мляко в кисело мляко. Етикета на киселото мляко може да покаже кои бактерии, като Lactobacillus или Bifidus regularis, се включват. Според педиатър д-р Уилям Сиърс в статията за кисело мляко на официалния си сайт AskDrSears.com, киселото мляко, което е етикетирано като "топлинно обработено" не съдържа активни култури и следователно няма полезните пробиотици в продукта. Д-р Сиърс предлага да се яде кисело мляко, което съдържа само мляко и живи култури и няма други съставки, като пълнеж или захар.

 

Мисо супа


Мисо супа е мисо паста, която е ферментирал соев продукт, за който е известно, че има солено- земен вкус и се разрежда с вода. Мисо е създаден чрез добавяне на Aspergillus oryzae, бактерия получени от В12 до соева паста, след което му се позволява да ферментира. Мисо супа се яде често в японските семейства за закуска и е с високо съдържание на протеин, така че е особено подходяща, тъй като част от веганската диета. Мисо супа може да бъде от полза, докато се възстановявате от настинка или грип.

 

Темпех


Темпех е ферментирал соев продукт, който може да се яде горещ или студен. Темпехът съдържа непреработена соя, която може да бъде непокътната. Темпехът е на разположение в някои традиционни хранителни магазини за здравословно и диеточно хранене. Темпехът може да помогне за намаляване на симптомите на синдрома на дразнимото черво и диария и да помогне за подобряване на храносмилането. Темпехът има месест аромат и консистенция и е богато на протеини, така че често се използва като веган или вегетарианска алтернатива за месо.

 

Напишете вашия коментар