Хлорофил и ползите за здравето

Публикувано от Лидия Костова 27/02/2013 0 Коментари Здраве и красота,

Хлорофил – що е то?


 Знаете ли колко важно е здравето на вашите червени кръвни клетки за нормалното и безпроблемно функциониране на цялото Ви тяло? А коя е най-съществената субстанция, която тялото Ви използва за изграждането и транспортирането на червените кръвни клетки? Хемоглобинът! Така че, ако искате да си набавите по-големи дози хемоглобин, обърнете се към Хлорофила! Защо? Хемоглобинът, който съставлява около 75% от човешката кръв се състои именно от него. Той помага да се възстановяват и допълват запасите от червени кръвни клетки, както и повишава вашата енергия и жизнен стандарт почти незабавно.

 

хлорофил


Хлорофила е просто чист и леснодостъпен природен аналог на хемоглобина!  Хлорофила е нещото, с което ще си гарантирате чистотата, здравината и многочислеността на тези мъничките червени телца, които са толкова важни за хемоглобина. Хлорофилът е чудотворен. Той има способността да регенерира телата Ви на молекулярно и клетъчно ниво, а също така помага при пречистването на тялото Ви в борбата с инфекциите при лекуването на вътрешни или повърхностни рани и стимулира здравето на кръвоносната, храносмилателната и имунната Ви системи. Как да си го набавите?

Всички полезни за тялото Ви вещества, могат да се набавят чрез храната, но в минимални количества, като причините за това са много. По – сигурно и лесно е, да си вземете хранителна добавка на основата на хлорофил – това е доста по – достъпен вариант! Наличието на хлорофил в ежедневното Ви меню увеличава броя на червените кръвни клетки и увеличава използването на кислород от организма. Съдържание витамин К, С, фолиева киселина, желязо, калций и протеини в хлорофила, са от съществено значение при изграждането на червените кръвни клетки и засилването  на имунната Ви система.

 

 Основни лечебни свойства на Хлорофила


 Антиканцерогенни

Хлорофилът ще Ви помогне да се предпазите от различни канцерогени (афлатоксини, които са част от плесените или фитопатогенните гъбички, токсините от варени меса и  пренасяните по въздуха канцерогени.) Той също така блокира усвояването на вредни химикали в тялото Ви, които саизвестни като прокарценогени, и  увреждат вашето ДНК. Различни изследвания, публикувани в списание “Карценогенеза и хранителната и химическата токсикология” ясно дават да се разбере, че хлорофилът инхибира канцерогенезата.

Антиоксидиращо

Хлорофила съдържа изключително   високи нива на витамините  A, C и E, които  го превръщат в един супер мощен антиоксидант, който също така е установено, че помага за намаляването и елиминирането на различните видове възпалителни процеси.

Хелиращо

Хлорофилът е един от най-важните хелати в природата. Той има способността да се свързва с токсични тежки метали като живака и да способства тяхното изхвърляне от организма. Това го превръща в един изключително мощен лечител при подобна токсикация. Изобщо, хлорофила е като една попиваща гъба, която спомага  за качественото извеждане на каквито и да е отрови далече от тялото Ви.

Антисептично

Докато реално погледнато хлорофилът няма сам по себе си доказано антисептично действие, той има способността да помага на телесната тъкан при борбата и унищожаването на микробите. Чрез укрепването на тъканната здравина се увеличава клетъчната устойчивост, което от своя страна предотвратява растежа на бактериите.

Срещу  лошия дъх

Това е истински бонус и наистина доказано работи! Хлорофилът има двойно действие като лек за лошия дъх. На първо място, той действа като естествен природен дезодорант елиминирайки лошите миризми в устата и гърлото. На второ място, което е и по-важното, той насърчава здравето на храносмилателния тракт и устната кухина, а това в повечето случаи е основната причина за лошия дъх. Ако имате желание бързо да се справите с подобен проблем, вече знаете от къде да започнете.

Осигуряващо  кислород

Хлорофилът има силно алкализиращ ефект върху тялото и помага да се достави така необходимия кислород към клетките и тъканите.

Напишете вашия коментар