Gymnema Sylvestre за лечение на диабет

Публикувано от Лидия Костова 22/09/2011 0 Коментари Здраве и красота,

Какво е Gymnema Sylvestre и откъде произлиза?


Gymnema Sylvestre  е дървесен вид растение и произхожда от тропическите райони на Индия. Листата се използват за  билкови препарати.

 

Gymnema Sylvestre

 

Когато листата се дъвчат попречват  на способността на устата,  да усети  сладостта. От тук е известно името - "унищожител на захар". Растителните съставки включват две смоли, една от които е разтворима в алкохол. Другите съставки са киселини, сапонини, стигмастерол  и аминокиселинен  производен бетаин, холин и триметиламин.

 

Какво прави това растение?


От години хората в Индия с диабет са дъвчели листата, за да  контролират нивото на кръвната захар. Няколко малки проучвания са показали, че екстрактът всъщност може да намали нивото на кръвната захар. Има животински проучвания, които също подкрепят тази употреба. Проучванията показват, че Жимнена Силвестре  може да удвои размера на инсулин-продуциращите клетки в панкреаса и нивата  на кръвната захар се нормализират.

Изследване върху хора, които имат диабет тип 1 са показали, че Жимнема Силвестре може да засили действието на инсулина. При хората с диабет тип 2, известен още като неинсулинозависим диабет, Gymnema Sylvestre екстракт от листа е подобрило нивото на кръвната захар и  е довело  до необходимостта  от  по-малко орални медикаменти за контрол на болестта.

Кой има нужда от Gymnema Sylvestre?

 И какви са някои от симптомите на дефицит в организма?

Хората с диабет не трябва да се отказват да  участват в подобряването на тяхното състояние. Те също трябва да ядат здравословни храни , да правят упражнения и да употребяват лекарства, ако е необходимо.Преди да използвате Gymnema Sylvestre се консултирайте с вашия лекар. 

Gymnema Sylvestre също е  използвано за лечение на различни  други заболявания. Проблеми с храносмилането, кашлица, запек и малария са само някои от тях. Интригуващи нови проучвания върху животни предполагат, че Gymnema Sylvestre може да играе  важна роля при понижаване на холестерола, триглицеридите и LDL ("лошия") холестерол.

Gymnema Sylvestre е храносмилателно, диуретично, стягащо и тонизиращо организмът. Също  така има терапевтичен ефект за лечение на ревматоиден артрит и подагра.

Има ли някакви странични ефекти Gymnema Sylvestre?

Някои лекарства могат да взаимодействат с Gymnema Sylvestre. Те могат да променят дозата на лекарства, необходими за  лечение на диабет, в това число глипизид, метформин и инсулин. Вие трябва да използвате  Жимнема за понижаване нивата на кръвната захар под клинично наблюдение на медицински специалист. Gymnema Sylvestre е  безопасен и лишен от странични ефекти. 

Напишете вашия коментар