Гръб - Придърпване на вертикален скрипец с тесен хват

Публикувано от Лидия Костова 07/10/2011 0 Коментари Упражнения,

Гръб - Придърпване на вертикален скрипец с тесен хват


Привеждане на горен скрипец


Привеждане на горен скрипец с тесен хват


1. Седнете върху седалката пред скрипеца с широк лост, прикрепен към върха на ролката на скрипеца. Уверете се, че сте  настроили подложката на колената пред уреда, за да отговаря на вашата височина. Тези подложки ще предпазят тялото ви от повдигане вследствие от тежестта сложена на скрипеца.

2. Хвани лост с надхват, на ширината на раменете. Забележка за хвата : За широк захват, ръцете ви трябва да бъдат разположени на разстояние, по-широко от ширината на раменете си. За среден захват, ръцете ви трябва да бъдат разположени на разстояние, равно на ширината на раменете си и за тясно сцепление на разстояние, по-малко от ширината на раменете Ви.

3. Хванете лоста с две ръце изтегнати нагоре  - докато държите лоста в избраният от вас хват - наведете торса си назад около 30 градуса, като същевременно с това се създава извивка на долната част на гърба и изпъчване на гърдите. Това е вашата начална позиция.

4. Докато издишвате, смъкнете надолу лоста, докато докосне горната част на гърдите,  използвайки раменете и горната част на ръцете с движение надолу и назад. Съвет: Концентрирайте се върху работата на мускулите на гърба след като достигнете най-долната позиция. Горната част на тялото трябва да остане неподвижна (само ръцете трябва да се движат). Предмишниците трябва да не извършват друга работа, освен за придържане на лоста, затова не се опитвайте да дърпате надолу с помощта на предмишниците.

5. След секунда задържане и изтискване в най-долната позиция, бавно отпуснете лоста обратно към изходна позиция, докато ръцете ви са напълно разгънати и широките гръбни мускули са напълно опънати. Вдишайте през тази част на движението.

6. Повторете това движение за предписаното количество повторения


httpv://www.youtube.com/watch?v=XC1UK-fHrys


Напишете вашия коментар