Гръб - Гребане с дъмбел

Публикувано от Лидия Костова 06/10/2011 0 Коментари Упражнения,
Гръб  - Гребане  с дъмбел

гребане с дъмбел

гръб - гребане с дъмбел от пейка

1.Изберете хоризонтална пейка и поставете  дъмбел от двете й страни.
2. Поставете десния крак на края на пейката, наведете торса напред от кръста, като горната част на тялото е успоредно на пода, и се подпрете на дясната си ръка на другия край на пейката за упора.
3. Използвайте лявата ръка, за да вземете дъмбела от пода и задръжте дъмбела в ръката си, докато долната част на гърба стои изправена. Дланта на ръката трябва да сочи към торса. Това ще бъде вашата начална позиция.
4. Издърпайте дъмбела право нагоре, отстрани на гърдите си, като държите горната част на ръката, близо до вашето тяло и поддържате  торса неподвижен. Издишайте, като изпълните тази стъпка.

Съвет: Концентрирайте се върху притискане на мускулите на гърба след като достигне крайната горна точка. Също така, уверете се, че движението се осъществява само с мускулите на гърба и ръцете. Накрая, в горната част на тялото трябва да останете неподвижен и само  ръцете да да се движат. Предмишниците трябва да  нямат друга работа, освен за придържане на дъмбела, следователно не се опитвайте да дърпате дъмбела с използване на предмишниците.
5. Смъкнете дъмбела  право надолу към изходна позиция. Вдишайте като изпълните тази стъпка.
6. Повторете движението за определен период от повторения.
7. Сменете страните и повторете с другата ръка.

httpv://www.youtube.com/watch?v=1gOYkpfT9Hc

Напишете вашия коментар