Гинко Билоба - здравословни факти

Публикувано от Лидия Костова 20/03/2011 1 Коментари Фитнес добавки,

Гинко билоба. Какво е това и откъде идва?

Гинко билоба се извлича от гинковото дърво, едно от най-старите дървета наоколо. То съществува непроменено в продължение на повече от 150 милиона години. Някои от дърветата живят повече от 1000г.

ginko-biloba

Какво прави Гинко Билоба? И какво научни изследвания дават доказателства в подкрепа на това?

Гинко билоба е невероятен природен продукт, меко казано.

Проучванията показват, че тя може :


  • да подобри мозъчната функция и паметта чрез засилване на окисляването

  • защитава сърцето

  • възстановява кръвообращението

  • опазва общата жизненост и здравето

  • спомага за борбата срещу общите алергични реакции

  • както и правилното зрение и увредения слух.

  •  


гинко билоба

Гинко билоба има някои невероятни лечебни свойства. Китайците са използвали гинковото дърво в продължение на хиляди години за облекчаване на астма, слабост и увреждания на белия дроб и претоварване, както и венерически болести, а и средство за защита срещу рак.Същите тези интуитивни китайци също така открили, че гинковото дърво увеличава сексуалната енергия, регулира притока на кръв към мозъка, краката и другите крайници, и насърчава дълголетието. Доброто кръвообращение е от съществено значение за доброто здраве. В действителност, лошата циркулация ни кара да стареем! Клетките в организма стават по-малко динамични, а така ние преживяваме повече болки и страдания, и сетивата ни стават по-слабо чувствителни.

Въпреки това, с подходящо добавяне с гинко билоба, живота и силата могат да бъдат продължени и засилени. Проучвания, проведени за добавката показват, че подобрява качеството и количеството на микроциркулацията, което води до подобряване на циркулацията в тялото. Той също така предотвратява увреждане на органите от опасни химични вещества (свободните радикали), като блокира тромбоцитно-активиращия фактор (PAF), който може да бъде отговорен за причиняване на кожните заболявания като псориазис, загуба на слуха, сърдечни заболявания и астма.

Гинкото може би е най-близкото нещо до извора на младостта! Резултатите от съвременните изследвания на гинко билобата са феноменални. Само да назовем само няколко, в 65-седмично проучване, нарушеното кръвоснабдяване на пациенти се подобрява, след като са приемали гинко билоба. Те са в състояние да ходят по-далеч с по-малко болка. Едно проучване за психичните ефекти от гинкото показват, че 58% от пациентите в напреднала възраст, които вземат 160 мг / ден е установено подобрение на паметта, вниманието, настроението. Изследването е толкова изобилно, че не може да се опишат всички положителни ефекти от този чудотворен продукт.

Кой има нужда от Гинко Билоба? И кои са симптомите на дефицит?

Както гинкото е стимулатор на мозъка, то има очевидни положителни последици и за тези, които страдат от болестта на Алцхаймер или мозъчно-съдова недостатъчност. То също помага в борбата с диабет, депресията и атеросклерозата. Доказано е, че гинкото е благоприятна билка за лечение на безплодие при мъжете или импотентност.

Гинко билоба може да помогне на всеки за подобряване на мозъчната функция като предотвратява и лекува условията на мозъчна недостатъчност, причинена от намален приток на кръв към мозъка.Гинкото, може да помогне за възстановяване на мозъка с целия си капацитет, намаляване на сенилността и защита от въздействието на свободните радикали. Всеки, който се съмнява, че има проблеми с кръвообращението може да се възползва от чудотворните свтойства на гинкото.

Колко трябва да се приема? Има ли някакви странични ефекти?

Гинко Билоба се абсорбира в тялото лесно и няма известни токсични въздействия. Въпреки това, като всяка хранителна добавка, е важно да се взема правилно. Всяка капсула или извлечения могат да се приемат.

Гинко билобата следва да се приема в доза от 40 до 200 мг три пъти на ден. Като цяло, 60 мг три пъти на ден е добър вариант. До 240 мг на ден, са използвани от някои хора със загуба на паметта и объркване, мозъчно-съдова недостатъчност и / или устойчиви депресии.

Използвайте разумно, в умерени количества и внимавайте с продължителността на употреба!

 

1 Коментари

emiliq petrova:
19/09/2011, 09:30:09 AM
Отговор

imam edin vapros,v na6iq grad ima takova darvo i vaprosa mi e , mojeli da se pravi 4ai ot listatai kak po to4no

Напишете вашия коментар