Гел за отслабване

Публикувано от Лидия Костова 14/02/2013 0 Коментари Фитнес добавки,

Без  съмнение, за огромна част от дамите в наши дни,  целулитът е козметичен враг номер едно. Той е толкова досаден  и упорит, че единствено  комплекса  от системно прилагани мерки може да се окаже недостатъчен. Здравословен режим на хранене и прием на достатъчно вода са в основата на този комплекс, но ако желаете максимален ефект, е необходимо да третирате  засегнатите от целулита и мастните натрупвания   зони,  с правилно подбран антицелулитен отслабващ гел. Мъжете също страдат от целулит и упорити мастни натрупвания. При трениращите мъже,  “неудобството“ идва от това, че целулита и мазнините скриват оформените мускули, придавайки “пухкавост“ на мъжката фигура.

гел за отслабване

Да, геловете  са чудесно средство за локално трениране на проблемните зони. В тази статия ще Ви запознаем с някои факти свързани с тях. Първо ще се спрем на съставките, които  можете да срещнете в геловете за отслабване и техния ефект:

Кофеин

Той присъства в почти всички добавки за отслабване, но е също толкова ефективен и прилаган върху кожата. Кофеина ефективно се бори срещу липидите,  спомагайки   за мобилизацията на мазнините, като по този начин намалява целулита и тлъстините в областите, където продукта се прилага. Освен това, кофеинът не допуска повторното  съхраняване  на мазнини в мастните клетки, а също така помага за редуцирането на мазнините, които вече присъстват там.

Капсаицин

Капсаицина е вещество, извличащо се от лютия червен пипер, което напоследък доста нашумя. Ефекта му е термогенен. Нанесен върху кожата, гелът с капсаицин има  затоплящ ефект, който позволява  редуцирането на упоритите подкожни мазнини и целулита.

Карнитин

Карнитинът в състава на геловете за отслабване, спомага за извеждането на мазнините от мастните депа. Също така, предпазва от повторното им натрупване.

Гуарана, Бръшлян, Див кестен и Алое

Това са също често срещани съставки в геловете за отслабване. Те главно подобряват подкожната микроциркулация, борят се със задържането на течности и правят кожата гладка и стегната. Алоето пък е мощен антиоксидант – включва се в геловете за отслабване, за да намали оксидативния стрес на кожата.

Колаген Хиалуронова киселина и Пантенол

Тези съставки спомагат цялостната регенерация на кожата, както осигуряват нейната дълбока хидратация. Със сигурност сте ползвали кремове за лице съдържащи тези съставки – и тук действието е същото – подмладяващо, възстановяващо и хидратиращо.

Това са само една част от съставките, които обикновено присъстват в геловете за отслабване. Много често можете да срещнете и мента, която има главно освежаващ ефект.

Ползи от геловете за отслабване и против целулит


Ползи от тях със сигурност има! На първо място ще изтъкнем факта, че благодарение на геловете, Вие третирате конкретно онази част от тялото, която Ви е проблемна. Също така, геловете против целулит и за отслабване, помагат за по – добрия външен вид на кожата Ви. Това надали можете да постигнете с някакъв продукт за орална употреба. Друго предимство е че могат да се използват от всеки, независимо от пол и възраст. Антицелулитните гелове могат да се използват както от тийнейджъри, така и от възрастни индивиди. Истината е, че за третирането на кожен проблем като целулита няма възраст.

Геловете действат под повърхността на кожата, помагат за по-добрата циркулация на кръвта и не оказват негативно влияние върху здравословното състояние на огранизма. Геловете за отслабване и борба с целулита, не са нито мазни, нито лепкави. Кожата Ви веднага  абсорбира гела и не е необходимо неговото втриване. Повечето  гелове имат охлаждащ и стягащ кожата ефект – те са идеалният избор за летните месеци. Пълна  заблуда е, че антицелулитните гелове имат неприятна миризма, най-често се срещат гелове с аромат на мента или друг свеж мирис.

Напишете вашия коментар