Факторите за растеж на Вашите трицепси

Публикувано от Лидия Костова 09/10/2013 0 Коментари Фитнес,

Има една поговорка, която гласи нещо такова: "Определението за лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново и да очакваш различни резултати." За съжаление, много хора изпълняват едни и същи упражнения ден след ден, без някаква конкретна причина и те очакват, че ще станат някак си магически по-силни. Вместо да се концентрират върху мускулната функция и физиология, която е при упражненията, които са благоприятни по отношение на увеличаване на размера и силата, те избират упражнения, които усещат, че са правилни и дават възможност за масивно напомпване.

големи трицепси факти

В това се състои проблемът .

Помня колко на колко пъти съм бил питан какво е "добра" трицепс тренировка. Вдигащите тежести очакват от мен да им дам една вълнуваща програма, която включва дроп сетове и супер серии, които ще ги направят много напомпани и те чак няма да могат да пият протеинов шейк след тренировка. Вместо това, аз обяснявам основните неща и колко е важни са те за създаване на големи и силни мускули.

Една от предпоставките за създаване на по-силна и по-голяма мускулна маса е товарът, който се поставя върху нея. Като цяло, по-голямото натоварване при упражненията позволява по-голям ефект. Ако сте заинтересувани от изграждането на здрави и функционални трицепси (и не много тонизирани трицепси), то трябва да разберете кои упражнения ще Ви дадат най-добрия резултат. Тези, които са изброени по-долу ще взривят Вашия трицепс и ще му осигурят нов растеж и сила. Избраните движения се основават на благоприятната биомеханика на повдигането, видът на мускулната контракция е подчертан и промяната на сцеплението и обхвата на движението се използват във всяко движение.

Упражненията за Трицепс:

 


  • Избутване от тесен хват на лежанка

  • Кофички

  • Френско Разгъване с крив лост

  • Трицепс екстензии с лост или въже

  • Разгъване с дъмбел над глава


  •  


И така какво е общото, което всички тези упражнения имат помежду си?

Общ фактор # 1

Всички избрани упражнения поставят трицепс мускула в био-механично благоприятно положение. Това означава, че тези упражнения са много ефективни при натрупването на маса върху горната част на ръцете, защото те се възползват от участъковия рефлекс. По-просто казано, участъковият рефлекс се появява, когато нервните импулси се изпращат до мускулите и им казват да се свият внезапно, като защитен механизъм.

Някои силови упражнения за маса поставят прекомерно натоварване над мускулите около сухожилията, което поражда този реакция. Тези трицепс движения са ефективни, защото те разполагат мускула в по-благоприятно положение. Колкото по-еластична енергия се събира в движението, толкова по-голям е неговият потенциал.

Като общо правило, един мускул е в най-слабия си вид, когато е изцяло в цилиндрична форма (в напълно опъната позиция) и е най-силен, когато е изцяло контрактирал.

С упражнения като „Кофички” и „Избутване от лег с тесен хват” трицепс мускулите са в свито положение в началото на движението и достигат до разтегнато положение в края.

Това означава, че натоварването на трицепс мускула е най -голямо в долната позиция, тъй като мускулът е в най-слабата си конфигурация. И тъй като еластичната енергия се събира когато лостът се спуска към гърдите, то там ще бъде по-голяма мускулната контракция по време на концентричната част на повдигането, тъй като тялото е принудено да използва повече мускулни влакна, за да продължи движението. От друга страна движенията, които не започват в изгодна позиция, като трицепс на горен скрипец с въже и или „кикбек” не събират и съхраняват еластична енергия и следователно не се използват много двигателни единици. Тези упражнения са страхотни за да се гледате в огледалото.

Общ фактор # 2

Всички тези движения могат да се променят, за да се създаде продължителен стимул. Сменете ъглите, захватите и обхвата на движението, за да се упражняване малко по-различно и все още дадете възможност за намеса. Това не означава, че ще бъдете насочени към различна част от главата на трицепса, а то просто означава, че упражняването е различно и това е, което дава възможност промяната да се случи. Много спортисти са в постоянно търсене на най-новите и най-ефективни упражнения, които да използват за тяхната тренировка. Някои от най-добрите варианти на разположение идват от изменението на сцеплението на лоста, разстоянието между краката или на захвата, който прилагат за изпълнение на движението
Трицепсите са предимно бързи потрепващи мускули. Това означава, че те реагират на тежки товари, малко повторения и по-дълги периоди на почивка. В моя собствен опит съм забелязал, че (особено при жените) трицепсите са едни от първите мускули, които отговорят на тренировката. Поставянето на мускулите в благоприятна биомеханична позиция ще доведе до бързи резултати.

Общ фактор # 4

Трицепсите се изграждат най-добре с помощта на броя на движенията. Ако обърнете внимание на гимнастиците и силовите вдигачи , ще забележите, че те са построили своите трицепси с помощта на вариации на три основни движения - хоризонтални разширения, хоризонтални пресиращи движения, и спадове ( не онези спадове, които изискват от Вас да използвате една пейка и да слагате краката си горе).

Започнете да вдигате тежки товари

Погледнете пак тези 5 упражнения! Избрал съм ги, за да можете да видите защо те са толкова ефективни, не само за изграждане на сила, но също така и на маса.
В заключение, ако ръцете Ви не растат можете: а) да вземете под внимание моят съвет или б) да продължите да правите същото старо нещо. Шансовете Ви са , че ще бъдете по-добре след спазване на моите съвети. Сега сте въоръжени с нова информация, затова започнете да тренирате!

Превод от Английски

 

 

Напишете вашия коментар