Факти и съвети за трицепсите

Публикувано от Лидия Костова 13/02/2013 0 Коментари Фитнес,
В тази статия ще Ви запознаем с някои факти и съвети, по отношение на трицепсите. Ако спазвате тези съвети, резултатите няма да закъснеят!

1. Загряване на трицепсите

За да постигнете желаните резултати, трябва да загреете много добре трицепса си. Много често, лошо загрятата става на лакътя, започва с лека болка, но  не след дълго, тази болка прогресира до болезнена травма, блокираща движението на лакътя. Затова започвайте със загряващи упражнения и постепенно преминавайте на тежките базови. Най – добрият вариант е да  се правят две серии по 15-20 повторения за загрявка. Подходящи упражнения които можете да правите за загрявка на трицепса, са тези на скрипец и по-специално тези с крива ръкохватка, тъй като тя щади повече лакътя. След загряването вече сте готови за сериозната тренировка.

трицепси съвети

2. Правилна техника на изпълнение

Научете  правилната форма на изпълнение на упражненията! В противен случай ще си докарате травма, а и упражнението няма да има желания ефект.  Затова се научете да изпълнявате стриктно упражнението и работете с оптимална тежест. Оптималната тежест е тази, която е нито голяма, нито прекалено малка. Разгъвайте ръката докрай, за да работи по – добре ставата.ака ставата работи по добре.  Не прехвърляйте вниманието само върху едно упражнение, а тренирайте и за  трите глави на трицепса. За да стане това, въртете упражненията през известен период от време и ги подбирайте така, че да натоварват както външната така и вътрешните глави на трицепса.  Също така обърнете внимание на положението на китките, защото леки вариации променят ъгъла на натоварване и стимулират трицепса по различен начин. Избирайте такива упражнения, при които китката ви е в различно положение.

3. Изпълнение на упражненията

Изпълнявайте упражненията напълно-от начало до край. Истинското мускулно натоварване се постига  чрез  пълното натоварване на мускула, при пълен обхват на неговото движение. Някои бодибилдъри се заблуждават, че снижават риска от травми, като не изпълняват упражнението от началото до края. Това не е вярно - частичните повторения много често са отговорни за травмите в лакътната става. Сухожилията и лигаментите получават положителна стимулация, когато движението е пълно. Имайте предвид, че  пълното движение развива здравината на сухожилията и лигаментите, с които мускула се залавя за костта и ставата. За разлика от самия мускул, тези структури не могат да се съкращават, но те имат сила и еластичност, които са от изключителна важност.

4. Най – доброто упражнение за трицепс

Френското разгъване може би е най-доброто завършващо упражнение за трицепсите. Ако го  изпълнявате  правилно, то  ще накара трицепса  Ви да гори. Упражнението се изпълнява с дъмпел, с една ръка, която отпуска дъмпела зад главата и после го повдига догоре. Упражнението може да Ви се струва  просто, но е много  ефективно. Главното правило е  да не вдигате тежестта твърде бързо, за да не  загубите напрежението. При Френското разгъване не е необходимо да използвате големи тежести.

6. Други правила

Стойте настрана от измислиците. Много неща като лостовете с въртящи се ръкохватки, еластични въжета и други измислици никога не изграждат голям трицепс. Придържайте се към основната базова тренировка и тя ще ви даде най-добрите резултатСтягайте трицепса между сериите! Стягането на трицепса между сериите ще ви донесе гранитна твърдост на мускула. Опитайте се да стегнете трицепса между сериите за около 10 секунди, като всяка следваща секунда увеличавайте интензивността на стягането и накрая отпуснете мускула

Напишете вашия коментар