Доказани продукти за бързо изгаряне на мазнини

Публикувано от Лидия Костова 07/11/2013 0 Коментари Фитнес добавки,

Ако има едно нещо, което може да бъде казано за всеки един от нас, то е следното. Дълбоко в себе си, без значение от това какво казваме си повтаряме или казваме на другите, ние искаме да се чувстваме и изглеждаме добре. Това е толкова просто. Всеки, който се опитва да Ви убеди, че живеем в някаква физическа революция, трябва да си прегледа главата!

Докато годините ни бягат, става все по-трудна задача да се чувстваме и изглеждаме добре. Ние работим по-дълго, поемаме повече отговорности и прекарваме нашите животи в отчаяни опити да балансираме ежедневие, кариера и финансово състояние. Докато свикваме все повече с безкрайния списък със задачи, които живота ни предлага, нашето биологично състояние започва да отрича себе си със скорост, която може да бъде проследена само от нашите социални календари.

продукти за изгаряне на мазнини

Така че как да компенсираме? Спокойно. Тази битка срещу затлъстяването, която много от нас водят съвсем не е безнадеждна. Хранителната наука ни е благословила с различни натурални продукти, които могат да направят възможно да възвърнем нашата физика, нашата жизненост и нашата способност да дишаме свободно на плажа.

Липотропици

Теоретично липотропиците не горят мазнини. Но те могат да мотивират Вашия черен дроб да ускори потока на жлъчката и мазнините от жлъчния мехур, като същевременно намали количеството на депозираните мазнините. Така че вместо да бъдат съхранявани като прости захари, мазнините могат да бъдат използвани за производството на енергия.

Инхибитори на нишесте

Някои от най-популярните инхибитори на нишесте са стандартизирания екстракт от фасул от Phaseolus vulgaris. Това работи като инхибира активността на алфа амилазата, храносмилателният ензим, отговорен за спорането на хиляди сложни въглехидрати от натрупване в тялото Ви (стомах, крака, задни части). Инхибиторите на нишесте предотвратяват въглехидратите от това да бъдат усвоени от нормалните метаболитни процеси, позволявайки им да бъдат изхвърлени директно в тоалетната чиния.

Термогеници

По дефиниция термогеник се превежда като „създаващ жега”. А където има жега има и надежда. Тези вещества работят като стимулират сърдечния ритъм, който от своя страна ускорява метаболитния процес. Това ултимално се отразява на това колко калории тялото ще бъде в състояние да използва за продукцията на енергия. Термогенните формули обикновено съдържат суплементи, като DHEA, горчив портокал, гуарана и дълъг списък от други вещества. Години наред ефедрин хидрохлоридът беше един от най-популярните термогеници, но в последствие през 2004 година той беше забранен, поради злоупотребите с него. Ранните опити да се наподоби ефективността му бяха пълен провал, но някои от най-последните формули изглежда са с подобрена ефективност.

Потисници на кортизол

Съдейки по днешния силен стрес в нашия живот, то е цяло чудо, че ние не тежим над 300 килограма. Ето защо. Когато сте стресирани, дали от упражнения, пиянски вечери или от тормоз от шефа Ви, Вашето тяло освобождава стресово-индуциран катаболитен хормон, наречен кортизол. Не само, че той влияе над това, колко мазнина да складирате, но също така Ви оставя депресирани, забавени и демотивирани. Суплементите като Фосфатидил серин помагат за баланс на това колко кортизол Вашето тяло ще освобождава след стресираща ситуация.

Есенциални мастни киселини

Не сме станали затлъстели, защото ядем много мазнина. Станали сме такива, именно защото не сме яли достатъчно. Или поне не достатъчно добри мазнини. Да, има такова нещо като добра мазнина. И без нея, Вашето тяло може да започне да складира огромно количество сатурирани мазнини, които Вие поглъщате ежедневно. Моно и полинесатурираните мазнини (особено есенциалните мастни киселини Омега-3 и Омега-6) всъщност правят възможно за Вашето тяло да използва цялата мазнина от Вашата храна по-ефективно, стига да ги получавате балансирано. Повечето експерти по хранене препоръчават прием от 1000мг три пъти дневно с храна. Тези вещества са също чудесни и за Вашето сърце!

Всички категории продукти за изгаряне на мазнини, вижте тук https://www.fitneshrani.com/hranitelni-dobavki/izgaryane-na-maznini

Напишете вашия коментар