Диета за пристрастени към въглехидратите

Публикувано от Лидия Костова 02/09/2011 0 Коментари Диети,

Тази диета е основана от д-р Рейчъл Хелър, заедно с д-р Ричард Хелър. Тя се основава на предпоставката, че някои хора са биологично пристрастени към въглехидрати.

Може би  всеки от нас е  чувал за ketogenic (кетогенна) диета, една  от най-популярните диети с ниско съдържание на въглехидрати, които хората използват  за по-ефективно губене   на телесни мазнини.

Сега има ви представяме друга подобна диета, в която не са изключени напълно въглехидратите. Въз основа на предпоставката, че някои хора всъщност  са биологично пристрастени към въглехидрати, които им дават енергия  в борбата с постоянен глад за храна през деня.
Диета за пристрастени към въглехидрати
Тази диета не е диета за всеки човек. Трябва да се прави, от тези, които имат метаболитен дисбаланс.

Какво да ядем?

"Въглехидратно  Пристрастената  Диета" се ограничава  в изборът какво да ядем, като очевидно въглехидратите ще бъдат ограничени.

 Първи две седмици:

За първите две седмици на диетата, през които трябва да има само три хранения на ден. Като две от които ще включват малка част от месо или сирене и след това  зеленчуци,  като третото хранене най-малкото.

Препоръчително е, тази храна, да набавя достатъчно количество витамини и минерали. Единственото ограничение на тази диета е прием  на само едно въглехидратно изделие през целият ден .

Витамин А е всяка група от органични вещества, различни от протеини, въглехидрати, мазнини, минерали и органични соли, които са от съществено значение за нормалната обмяна на веществата, растежа и развитието на организма.

Ограничете приема на сода  напитки.

 След първите две седмици:

След две седмици тази първа фаза е завършена, а след това диетата ще ви позволи няколко  различни опции.

Тези нови попълнения ще ви позволят  да имате  допълнителна закуска на ден, добавена към другите ястия, но все още трябва да се състоят от едни и същи видове храни, докато другите  могат да продължат с предписаните две  ястия и една "награда" oт нещо въглехидратно или сладко. За тези, които са наистина интензивни и желаят   да намалят теглото си, те могат да решат да  премахнат "наградата  и да впишат друго нещо на негово място, като например грис.

Храни в диетата

По-голямата част от храни, които са приети ще бъдат  - постно месо, сирене, масло, източници на мазнини, зеленчуци, някои млечни продукти и други храни, които имат ограничен брой на въглехидрати.

Препоръчва се  да опитате и да пиете толкова вода, колкото е възможно и  трябва да се ограничите до една чаша кафе на ден.

Искате ли чаша кафе? Защо кафе преди тренировка? Кофеинът, разбира се. Този естествен стимулант е широко ползван след спортистите. Някои проучвания показват по-голяма издръжливост,  по-малко умора и др .

диета за отслабване

Как работи диетата :

Тази диета работи, защото  има по-малко инсулин в системата, което означава по-малко мазнини, които  се съхраняват. Освен това, мозъкът се чувства по-добре и може да  регулира апетита, което ви кара    да се почувствате по-наситен, защото намалява нивото на инсулин в организма.

Толерира се храненето "награда" , защото то контролира  удължаването на времетраенето, което също ще   контролира количеството на инсулин, който се освобождава в тялото.Обяснява се с освобождаване на инсулин и  поява след около  час и половина , вече е позволено да се яде.

Какво означава всичко това?

По принцип, тази диета e вид ниско-въглехидратна диета с едно хранене „награда” или така нареченото чийт хранене. Чисто и просто. Не го препоръчваме за всеки, който се опитва да тренира интензивно, освен ако не се направят няколко промени в протокола и да се осигури хранене „награда”.

Ако тренирате интензивно, трябва да  консумирате въглехидрати преди и след  тренировка. Тази диета ви дава само три хранения, едното от които е въглехидратно.

Храненията преди и след тренировка:

Повечето хора ще направят най-добрата диета, която включва въглехидрати преди и след тренировка, особено ако те се стремят да  придобият  чиста мускулна маса.

В тази диета НЕ посочваме конкретните суми на протеин , мазнини или въглехидрати. Трябва да се има в предвид, че по-големите хора се нуждаят от повече калории и протеин в сравнение с по-малките индивиди.

Така че като цяло, тази диета се нуждае от огромни подобрения за атлетичен индивид.

Диетата главно е насочена към затлъстели или склонни към затлъстяване хора.

Принципно се  следва по отношение на контрола на инсулин и убеждението, че високите нива на захар в кръвта, ще ви окуражи да желаете да приемате  повече въглехидрати.

Внимавайте с всяка диета и винаги се консултирайте с лекар, преди започването й.

Напишете вашия коментар