Четири ползи, поради които се нуждаем от рибено масло

Публикувано от Лидия Костова 31/10/2011 0 Коментари Здраве и красота,

Независимо дали търсите максимално изграждане на мускулите и загуба на мазнини или просто желаете оптимално здраве, рибеното масло е добавката от която се нуждаете.Нужно е да бъде добавена към дневния хранителен режим.

 

Какво е рибено масло?


Рибеното масло е под формата на мастна киселина, която се извлича от тъканите на мазна риба. То съдържа омега-3 мастни киселини, включително и ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA), която е спечелила най-голямо внимание по отношение на научни изследвания в здравеопазването през последните няколко години.

Хората, които консумират голямо количество риба в диетата си, обикновено не трябва да допълват диетата с капсули рибено масло.

Рибено масло ползи

 

 

1. Здравословен профил на холестерола


Една от основните ползи, които ще изпитате, когато приемате рибено масло е по-здравословен профил на холестерол в кръвта. Независимо дали в момента сте страдащи от сърдечно-съдови заболявания или сте изложени на повишен риск, добавянето на 3-6 грама рибено масло на ден може да помогне за по-добро здравословно състояние.

Ако можете да приемате по-голямо количество рибено масло във вашата диета, както и пресни плодове и зеленчуци, ще бъдете предпазени от сърдечни проблеми.

 

 

2. Подобрен профил на костите.


Изследвания са установили, че приемът на дълговерижни полиненаситени мастни киселини от жени в менопауза оказва влияние върху костната плътност. Смята се че тези, които приемат рибено масло имат по-здрави кости и при тях се намалява появата на фрактури или други костни заболявания.

Едно нещо, което е важно да се отбележи е съотношението на мастните киселини в организма.Ако нямате достатъчно, би могло да сте изложени на по-висок риск и по-ниска костна минерална плътност.

 

 

3. Предпазване от рак


Третата основна полза от капсулите рибено масло е, че помагат за защита срещу различните форми на рак. Всеки ден, когато сте изложени на многото видове свободни радикали, които реагират с тялото, могат да бъдат много вредни с течение на времето.

Приемането на антиоксиданти чрез прием на плодове и зеленчуци е един от най-добрите начини да се компенсира това увреждане от свободните радикали, обаче рибеното масло също предлага такава защита.

 

 

4. Настроение


Четвъртата причина за да се започне прием на рибено масло в диетата е влиянието върху настроението. В днешните стресови времена темповете на депресия и тревожност са във възход и често тези проблеми се усилват от лошите хранителни навици.

рибеното масло предпазва от депресивни състояния

Диетите на много хора са препълнени с преработени храни, което прави недостатъчно качеството на хранене.Всичко това добавено със стреса изгражда тенденция към нарушения.

Консумацията на рибеното масло помага за за увеличаване нивата на серотонин в тялото, което често са нарича " хормон на щастието " .

Какво е Серотонинът?
Seratonin Molecule. Серотонин или 5-хидрокситриптамин (5-HTP) е невротрансмитер, който се намира предимно в стомашно-чревния тракт и централната нервна система на хора и животни.

Приблизително 80% от общия брой на серотонин в човешкото тяло се намира в клетките в червата, където се използва , за да се регулират чревните движения. Останалата част се синтезира в серотонинергични неврони в ЦНС, където има различни функции, включително регулирането на настроението, апетита, съня, мускулна контракция и някои когнитивни функции, включително паметта и ученето.

С приемане на рибено масло естествено ще подобрите собствените си нива на серотонин в тялото, което ще пази вашите емоциите и ще предотврати депресивните симптоми.

Заключение

Рибеното масло няма непременно да изгради вашите мускули директно с ускорени темпове, но косвено ще спомогне за подобряване на качеството на вашите тренировки и по-важното е подобряването на цялостното здраве и устойчивост на болести.

 

Напишете вашия коментар