Четири Мита за Диетите

Публикувано от Лидия Костова 21/08/2011 0 Коментари Хранене,

Много хора, които си  мислят, че се хранят здравословно  стават жертва на 4-те диетични митове.  Тези митове се разпространяват от различните диетични прищевки , които съветват спирането на важни хранителни вещества, от които тялото ви се нуждае, за да функционира правилно.

Кои са тези легенди?


4 мита за диетите

Няма нищо по-добро ,от това което  можем да направим за себе си и здравето ни, от това да  да се храним  правилно. Но повечето хора дори не се доближават да  здравословната  и  добре балансирана храна.

Мит 1:  Някои групи храни, трябва да бъдат премахнати

Много диети наблягат на премахването на определени групи храни или яденето предимно само една или две групи храни.  Вашето тяло се нуждае от балансирана диета, която да ви снабдява с разнообразни хранителни вещества, които ще ви подържат здрави!
Вашето тяло се нуждае от вода , витамини , протеини , мазнини , минерали, енергия ( въглехидрати ) , фибри  и кислород.  Спазването на диета, богата на плодове, зеленчуци, зърнени храни, ядки и семена, ще  заздрави  възстанови имунната ви система, което от своя страна ще ви помогне да останете здрави.

 Мит 2: Трябва да се ядете месо, за да си доставите достатъчно протеин

Вашето тяло се нуждае от 30 грама протеин с всяко хранене . Месото и млечните продукти са с много високо съдържание на натрий и мазнини. Плодовете и зеленчуците съдържат  най-малко един грам протеин .

Яжте много протеин

Мит 3: Елиминирането на мазнините от вашата диета

Вашето тяло се нуждае от 50 грама мазнини всеки ден.  Не трябва да  премахвате напълно мазнините от диетата си, защото тя помага на ставите и мускулите да работят гладко.

Суровите ядки, зехтина и авокадото са богат източник на хранителни и здравословни мазнини.  Погледнете внимателно храната, която купувате и  стоите настрана от хидрогенираните мазнини.

Мит 4: Трябва да гладувате, за да отслабнете


Не гладувайте!

Една жена  не трябва да яде по-малко от 1200 калории /на  ден ,а средностатистическият мъж не по-малко от 1800 калории на ден .
Ако давате на тялото си само естествени храни, няма да има нужда да ходите гладни.  До голяма степен може да ядете пресни плодове и зеленчуци, колкото ви душа сака  , без това да се  отрази неблагоприятно на теглото ви.

С цел максимализирани на хранителната стойност ,яжте храната във възможно най-естествено състояние.  Избягвайте химикалите, особено  тези, открити във водата.  Флуоридът, например, е отровен

Заключение

Обърнете се към природата и храните, които  тялото ви е проектиран да преработва. Така ще   останете във форма и ще поддържате  оптимално тегло без особени усилия!

Внимавайте с диетите, подхождайте с мисъл и по-скоро спазвайте хранителни режими, отколкото да правите диети.

Напишете вашия коментар