Бодибилдинг за непоносимите към лактозата – други начини за набавяне на протеин и калций

Публикувано от Лидия Костова 20/08/2013 0 Коментари Фитнес,
Има много негативи свързани с непоносимостта към лактозата и разбира се един от най-големите проблеми за много хора е, че те не могат да се да се наслаждават на същите десерти, на които нормално биха се насладили и се налага да бъдат "неудобните гости” на вечерните партита.

Въпреки това проблемите свързани с непоносимостта към лактоза не се ограничават само до практически въпроси: те могат също така да попречат на избора Ви на дейности и дори на здравето Ви. Млякото съдържа много важни съставки и само по себе си е ключов компонент в един диапазон от хранителни продукти и добавки, което означава, че може да бъде трудно да получите всичко необходимо, за да функционирате нормално и здравословно без него; и никога това не е било по-очевидно, отколкото когато започвате да се занимавате с бодибилдинг и внезапно се нуждаете от много повече от обичайните хранителни вещества, за да сте здрави.

лактоза бодибилдинг


Но бъдете спокойни, просто защото млякото е важна съставка в културизма, това не означава, че не можете да намерите начини да заобиколите проблема. Ето най-после ние ще разгледаме различните начини, с които можете да се занимавате с културизъм без да е необходимо да консумирате огромни количества мляко.

Протеинов шейк


Първото от всички препятствия за културистите, които не използват мляко е значението на млякото за повечето протеинови шейкове. Основният тип протеинов шейк е суроватъчния протеин, под формата на чист протеин, който идва от млякото и е страничен продукт при процеса на производство на сирене. По този начин голям брой културисти задоволяват техните високи изисквания за протеин и това е един лесен начин да растат много бързо. Друг вариант е казеиновия протеин, но отново това идва от млякото и поради тази причина е извън границите за непоносимите към лактоза културисти.

Но има и други възможности и една от основните от тях е соевия протеин. Тази форма на протеин е от соя и е пълна форма на протеин (което означава, че съдържа всички основни аминокиселини) като суроватката или казеина. Разбира се, тя също така има и недостатък, който е, че този протеин е по-малко "бионаличен", което означава, че тялото трудно ще го използва за изграждането на мускулите и това от своя страна означава, че по-голяма част от него се губи като отпадък .

Другата алтернатива е яйчения протеин и това, както можете да си представите, е форма на протеинов шейк, която е направена от яйца. Яйченият протеин е особено бионаличен и съдържа всички аминокиселини и в много отношения той е всъщност по-добър за Вас, отколкото суроватката, тъй като съдържа по-малко въглехидрати. Единственият недостатък обаче е, че той е много скъп спрямо това, което получавате.

Хранене


Което ни води по-близо да следващата ни точка - която е просто подлагането на правилната диета. Тук трябва да имате предвид, че добавките съвсем не са единственият начин за получаване на протеин и че не трябва да се разчита само на тях. Важното е да ядете храна, богата на природни източници на протеини като пилешко, риба тон и т.н. Това ще Ви даде възможност да изградите мускулна маса, без да се налага да разчитате на протеинови шейкове, които могат да съдържат мляко.

В същото време е важно да получите и калций от диетата Ви, който ще укрепи костите и съединителната тъкан, което е доста важно за културистите. Тъй като млякото е основен източник на калций, ще трябва да гарантирате включването на други начини за получаване на калций в диетата Ви, за да компенсирате, например чрез зелени зеленчуци.

Напишете вашия коментар