Блокирайте мазнините с Хитозан

Публикувано от Лидия Костова 20/02/2013 0 Коментари Здраве и красота,

Какво е хитозан и как работи?


 Ако искате да отслабнете ефективно, може би  трябва да се доверите на коронования  от специалистите като краля на добавките за отслабване Хитозан! Знайте обаче, че той е много повече, от добавка за отслабване. Създаден  на основата на традиционната китайска медицина от черупките на морския червенокрак краб, Хитозан  помага  да се възстанови биологичното равновесие на цялото тяло, като   пречиства, и регулира обменните процеси и функции на органите и системите. Как действа? Тъй като  хитозан е извлечен от ракообразните и е  смлян на фин прах, той е зареден с мощен   положителен заряд. Понеже  противоположностите се привличат, а мазнините притежават  отрицателен заряд, те  се свързват  с хитозан в храносмилателния тракт, като автоматично се изхвърлят.

хитозан

 

Как хитозан поддържа вашето здраве?


 Хитозан повишава имунитета! Как? Като регулира  pH на тъканите в тялото Ви, като по този начин го поддържа   в слабоалкално състояние. Трябва да знаете, че точно  при такива стойности на pH се активизират лимфоцитите в  кръвта, а именно те  отговарят за повишеното действие  на имунитета. Освен това, хитозан намалява нивото на захарта в урината на хора с наднормено тегло. Това го прави чудесно средство за профилактика и предпазване от развитие на диабет. Хитозан е полезен и при висок холестерол, тъй  като го връща и поддържа в нормални граници.

Хитозан не само нормализира холестерола но и прочества кръвоносните съдове от наслоената плака, която както знаете причинява атеросклероза, инфаркти и инсулти. По този начин, хитозан  предотвратява не само атеросклерозата, но и страшните й последствия. Можем спокойно да го наречем   "чистач на кръвоносните съдове". Като такъв, хитозан подобрява микроциркулацията на тъканите, премахвайки спазмите на съдовете, особено на най-малките капиляри.

Борейки се с атеросклерозата, хитозан съдейства също и за нормализиране на кръвното налягане. За тази цел, значително помага способността на хитозан да понижава отрицателното въздействие на готварската сол(NaCl) при хипертонията. Този ефект е възможен, защото хитозан,  съединявайки се с йоните на хлора от готварската сол незабавно го извежда. По този начин се  възпрепятства образуването на ангиотензин - вещество, което се образува в организма под въздействие на йона на хлора, причинявайки  спазми на кръвоносните съдове, а  се повишава артериалното налягане.

Хитозан се счита за успешно средство за борба с рака. От една страна, той потиска раковите клетки, като както вече споменахме  регулира pH  на тъканите на организма Ви,  в посока на слабоалкално - около 7,35. Вече знаете, че  при такова ниво на pH лимфоцитите са най-силно активни, и елиминират раковите клетки. От друга страна,  разложените в кръвта компоненти на хитозана потискат раковата интоксикация и възпрепятстват  рязката загуба на тегло при болните от рак. Също така, хитозан  предпазва от  образуването на метастази, прилягайки  към вътрешната повърхност на кръвоносните съдове. Хитозан успешно  блокира молекулите, с помощта на които се осъществява  разнасянето  на раковите клетки в другите органи.

Не можем да не споменем и способността на хитозан да  абсорбира и извежда от организма солите на тежките метали(олово, живак, кадмий и др.), минералните торове, химическите оцветители, лекарствени средства, радионуклеидите. Тези вредни вещества,  могат да се натрупватв тялото  с години, отравяйки  организма и причинявайки сериозни заболявания. Смята се че хитозан подобрява  способността за очистване  на лимфната система, която всъщност  представлява основно място за натрупване на токсични вещества и е най-трудно поддаващо се на детоксикация.

 

Напишете вашия коментар