Батут с мрежа за деца - забавление за лятото

Публикувано от Лидия Костова 09/05/2018 0 Коментари Тренировки,Упражнения,


„Ехаа, колко е якоо! Искам и аз, искам и аз да скачам така на високо!!!“ Това най-вероятно сте го чували от децата си, а и със сигурност Вие сте го казвали също на родителите си, като сте били малки! В повечето молове и детски центрове има батути, където няма как Вашето дете да не се загледа към тях и да не иска да се качи!

Били сте на цирк със семейството и там сте гледали какви страхотни движения правят и каква височина достигат акробатите. Децата искат да скачат и те, а Вие сте добър родител и веднага търсите някаква алтернатива, за да им угодите, за това можете да се обърнете към нас и да разгледате в нашият сайт какви предложения имаме за напълно начинаещи и деца!

Трамплинът е изключително добър вариант да се позабавлявате с близки, роднини и да видите усмивка на лицето на Вашето дете! Само го вземате на къщата Ви на село или в града и имате едно гарантирано удоволствие, което ще е наслада за всички! И преди да попитате, разбира се, че можете да го вземете с Вас, като ходите на почивка сред природата и да го сглобите на удобно за Вас място!

Докато скачате на батута, Вие ще развиете по-добра координация и баланс, което пък е в полза за Вашето ежедневие! Ще имате по-добри рефлекси, движенията Ви ще са по-енергични и мускулатурата Ви ще бъде по-стегната! Така ще се захласнете, че ще изгубите представа за времето, както става, когато се занимавате с нещо хубаво и приятно за Вас!
 

Видове батути и за какво се използват

 

Има много различни варианти, подходящи както за деца, така и за възрастни. Знам, че Ви е интересно и искате още сега да видите какви видове предлагаме, ако е така, моля цъкнете ТУК, а ако можете да издържите още малко до края на статията, там също ще можете да видите нашите предложения. Едни от най-търсените при нас са

Детски батут с мрежа


Причините, поради които искат точно такъв вид, е защото, както виждате на снимката, те са сигурни и предпазват децата да не паднат от батута. Пружините също си имат подложка, която е още едно средство против нараняване на коленете или друга част от тялото. Няма нищо по-важно от защитата на Вашите деца и за това се търси този вариант.

Батут за упражнения


Всъщност, този батут можете да го използвате, както Вие за тренировки, така и децата Ви за забавление. В България не е много популярно, но в други държави са направени такива зали, където тренират на такъв тип трамплини, за да влязат във форма и стегнат тялото си. Този вид тренировка има положителен ефект на сърдечно-съдовата система. Във видеото долу, ще видите няколко упражнения за начинаещи, които можете да изпробвате!
 


Професионални батути


От този вид батути нямаме, но имаме такива предложения, които могат да Ви „зарибят“ и да имате едни добри начални знания и умения, след което да се запишете в такава зала с професионални батути, да тренирате сериозно и един ден да бъдете повод за гордост на България, както участниците в клипа по-горе!
 

Аксесоари и принадлежности за трамплин/

батутВ нашият онлайн магазин, можем да Ви предложим всичко необходимо за съхранение и сигурност при използването на батути. Ето част от тях:

  • Стълба
  • Предпазна мрежа
  • Покривало за трамплин
  • Предпазна подложка за пружините
     

Ако сте си закупили батут и искате да предпазите себе си или който и да е от падане, задължително си купете предпазна мрежа! Тя ще подейства и като предпази попадането на боклуци и листа на повърхността му.

Имаме дори и палатка, която е специално направена за трамплин! И това, ако не е страшна комбинация!!! Много добро решение за горещите летни дни, с което предпазвате близките си от преките слънчеви лъчи, докато те лежат или се забавляват на батута. Още се предпазвате и от всякакви насекоми и от попадане на листа и клони под Вас.


Ако сте скъсали повърхността на трамплина, не се притеснявайте! Ние имаме различни размери, които ще паснат със сигурност на този, който Ви е нужен. Дори да е тръгнал да се къса, по-добре го сменете с нов, преди да скочите на него и да паднете от високо – право на земята.

Скачането на батут и ползите му за здраветоКакто казахме по-горе в статията, Вие ще развиете много добри координация, баланс и рефлекси, ще стегнете мускулатурата Ви, НО ТОВА НЕ Е ВСИЧКО! Редовното скачане на батут/трамплин значително ускорява Вашият метаболизъм, а това означава, че както сте забавлявате, така и ще изгорите калории и ще премахнете излишните мазнини!

Още! Тялото Ви се тонизира, Вашите мускули на корема, краката и гърба са основните действащи по време на подскоците и Вие няма как да не усетите, че се развиват и има промяна във физиката Ви! А и не само във физиката, защото същевременно се увеличават и енергийните нива в организма!

Може да не Ви се вярва, обаче има и още ползи! Сами ще забележите, че при честа употреба на трамплина, Вие ще се чувствате по-добре, ще сте по-позитивни, ще сте в по-добро психично състояние, ще имате повече самочувствие и ще спите по-добре и по-спокойно! Това е така, защото тялото отделя ендорфин!


Ендорфинът е известен още, като „Хормонът на щастието“. Ето няколко начина, как да го предизвикате в себе си.

Нека започнем първо по темата, а после с останалите варианти:

1. Аеробните упражнения (каквото е скачането на батут) – За да „отключите“ този хормон във Вас, хубаво е да потренирате поне 30 минути! Още не е доказано кое точно въздейства за този процес, но едно е сигурно и то е, че действа!

2. Това няма да Ви учуди! Хапването на ШОКОЛАД! Много добре знаете как се чувствате, като си хапнете малко от това изкушение, за това не мислим да говорим нещо философско за тази точка.

3. Сексът. Това със сигурност е най-добрият и приятен начин да се сдобиете с ендорфин!

4. Ходенето на плаж. Благодарение на слънцето, Вие не само се зареждате с щастливия хормон, а и с витамин Д!

5. Практикуване на екстремни спортове. Това значително вдига адреналинът във Вас, което помага и за Вашето кръвообращение.

6. Събиране с приятна компания. Няма нищо по-позитивно от смехът и Вашата усмивка! Те са ръка за ръка и допринасят за голямо количество ендорфин във Вас.

Да се върнем на батутите обаче. Знаете ли, че скачането върху тях може и да намали риска от болести, болки в ставите, възпаления и чупене на костите? Да, може! Благодарение на отскачащата повърхност, Вие не поемате цялата си тежест, като скачането на твърда земя. Така Вие подобрявате плътността на костите Ви!

Като заключение можем да кажем, че батутите и трамплините са уникално комбинирано средство, което може да се използва от малки и големи, както за забавление, така и за Вашето здраве! За да видите нашите батути и аксесоари на най-добри цени, моля цъкнете ТУК!

Надяваме се, че сте прочели статията до край и Ви е харесала! Ако това е така, моля споделете я с близки и приятели, за да научат и те, че скачането на батут не е просто скачане, а си има безброй положителни ефекти! Благодарим Ви!

Поздрави,
Екипът на FitnesHrani.com!